Ή πολύ καλή μάντισσα ήταν μια ηλικιωμένη στη Βραζιλία ή πολύ άτυχη ή αιτία να χάσει τη ζωή της μια κοπέλα μόλις 27 ετών και μητέρα ενός παιδιού.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η Fernanda Silva Valoz da Cruz Pinto, έκανε τη βόλτα της όταν βρέθηκε σε ένα μέρος της πόλης Maceio όπου συχνάζουν πολλοί μάντεις και διάφοροι… τσαρλατάνοι. Μια ηλικιωμένη τη σταμάτησε για να διαβάσει το χέρι και τη μοίρα της.

Αυτό που της είπε την ξάφνιασε: «Βλέπω ότι θα πεθάνεις. Δεν σου μένει πολύ ζωή» ήταν τα λόγια της μάντισσας που στη συνέχεια κέρασε την 27χρονη ένα σοκολατάκι.

Με δεδομένο ότι ήταν συσκευασμένο, η Silva δεν φοβήθηκε να το καταναλώσει. Λίγες ώρες αργότερα όμως, άρχισε να στέλνει μηνύματα σε συγγενείς και φίλους ενημερώνοντας ότι δεν νιώθει καθόλου καλά.

«Έχω ταχυπαλμίες, έκανα εμετό και έχω μια πικρίλα στο στόμα. Η όρασή μου είναι θολή και νιώθω αδύναμη. Ήμουν στον δρόμο και παραλίγο να σωριαστώ και να συναντήσω τον Θεό. Δεν ξέρω τι συμβαίνει», έγραψε σε μήνυμα η άτυχη κοπέλα και αμέσως συγγενείς της έσπευσαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Σύμφωνα με τη νεκροψία, η αιτία του θανάτου της 27χρονης ήταν δηλητηρίαση από ουσίες που περιέχονται σε φυτοφάρμακα, αρκετά διαδεδομένα στη Βραζιλία.

Παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση ήταν η μάντισσα, οι τοπικές αρχές την ψάχνουν για να δουν αν τελέστηκε κάποιο αδίκημα ή αν η δηλητηρίαση και ο θάνατος δεν συνδέονται με το σοκολατάκι.