Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν την εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD). Πρόκειται στην ουσία για έναν τύπο κατάθλιψης που εμφανίζεται σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου και που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα. Είναι γεγονός πως με το που φθινοπωριάζει, έχουμε το αίσθημα πως κάτι δεν πάει καλά. 

Ο καιρός είναι ένας βασικός παράγοντας της ψυχολογικής μας αστάθειας. Φεύγουμε από τη δουλειά, σκοτάδι. Τελειώνουμε από αυτή, σκοτάδι ξανά. Όρεξη αναζητείται εν ολίγοις. Η εποχική κατάθλιψη, όπως καταλαβαίνεις, ξεκινάει περίπου το φθινόπωρο και διαρκεί μέχρι την άνοιξη. Μετά αλλάζει η ώρα, έρχεται το καλοκαίρι, όλα γίνονται πιο ευχάριστα.

Αν λοιπόν θέλεις να μάθεις αν πάσχεις από την εποχική κατάθλιψη, τότε πρέπει να σου πούμε πως υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια, τα οποία είναι τα εξής:

Δεν υπάρχει ενέργεια και όρεξη: Νιώθεις πως είσαι πεσμένος/η και το να πας ακόμα και γυμναστήριο (ή οτιδήποτε σου αρέσει να κάνεις) σου φαίνεται βουνό. Ακόμα και η βόλτα του σκύλου μοιάζει περισσότερο σαν αγγαρεία. Been there. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Provocateur.gr