«Σκανδιναβικό κρύο» φέρνει η κακοκαιρία Alexis το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας για τον καιρό των επόμενων ημερών.

«Alexis» ονόμασαν οι Ιταλοί το σύστημα που θα φέρει και στην Ελλάδα το Σάββατο εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού η οποία δεν είναι επικίνδυνη, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις ανέμους -ως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο- ενώ «αναμενόμενα είναι και τα χιόνια».

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ενδεικτικά στην Αθήνα πτώση από τους 21 στους 14 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή, αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός «θα γλυκάνει» για λίγο.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας εξήγησε σε ανάρτησή του στο Facebook πως έρχεται σκανδιναβικό κρύο, άνεμοι στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία Alexis

Συναγερμός στη χώρα μας το ερχόμενο Σ/Κ. Η κακοκαιρία Alexis φέρνει Σκανδιναβικό κρύο, ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας!

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο

-Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά, Θράκη, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάνησα.

-νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν στη στεριά της νότιας Εύβοιας, των νησιών, της Αττικής (νότια), της Θεσσαλονίκης (βαρδάρης), στον Πατραϊκό, στον Κορινθιακό και στην Πελοπόννησο.

-Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

Κυριακή

-Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα.

-Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών. Εξασθένηση από το απόγευμα.

-Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

-Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12-14 βαθμούς.
Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7, Θεσσαλονίκη 3, Κοζάνη -3 (Κυριακή ξημερώματα).

-Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα το πρωί.

Y.Γ: Δευτέρα βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας.

Τρίτη-Τετάρτη νέα επιδείνωση!