Κάποτε υπήρξε σύμμαχος και ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ. Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια λογίζεται από τους πιο ορκισμένους εχθρούς του. Ο λόγος για τον Ρούπερτ Μέρντοχ, που σύμφωνα με τον συγγραφέα Μάικλ Γουλφ, έχει φτάσει σε σημείο να εύχεται να πεθάνει ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο μεγιστάνας των media στήριζε ανοικτά τον Τραμπ και τον προωθούσε στη διαδρομή του προς την κατάληψη της εξουσίας στις ΗΠΑ από το 2015, κυρίως μέσω του FOX News, αλλά και μέσα από άλλα ΜΜΕ της δυναστείας του.

Τα πάντα άλλαξαν το 2020, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γουλφ στο νέο του βιβλίο, ο Τραμπ ώθησε το FOX News να προαναγγείλει επικράτηση του Μπάιντεν στην Αριζόνα και στη συνέχεια ξεκίνησε την εκστρατεία ψεμάτων περί νοθείας στις αμερικανικές εκλογές.

Στο βιβλίο του που τιτλοφορείται “The Fall: The End of Fox News and the Murdoch Dynasty” (“H Πτώση: Το Τέλος του Fox News και της Δυναστείας Μέρντοχ”), ο Γουλφ που αυτοχαρακτηρίζεται ως ο δημοσιογράφος που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο τον Μέρντοχ, ισχυρίζεται ότι ο 92χρονος μεγιστάνας συχνά εύχεται τον θάνατο του Τραμπ.

«Πώς μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός, πώς μπορεί; Τον έχετε δει; Είδατε πώς είναι; Τι τρώει;» ή «όλα θα λύνονταν αν…» είναι κάποιες από τις εκφράσεις που σύμφωνα με τον Γουλφ έχει πει ο Μέρντοχ, με τον συγγραφέα να συμπληρώνει:

«Από όλους τους αδυσώπητους εχθρούς του Τραμπ ο Μέρντοχ είναι αυτός που αφρίζει περισσότερο. Η σχετικά ήπια στάση του στις αρχές της προεδρίας Τραμπ, όταν το απέρριπτε αναστενάζοντας ως “γ@μ..ένο ηλίθιο έγινε τώρα ένα μείγμα οργής και αντεγκλήσεων».