Τη σορό ενός αγνώστου, αφού το νοσοκομείο του έδωσε λάθος νεκρό αποτέφρωσε μια οικογένεια στην Ουαλία.

Όταν το νοσοκομείο αντιλήφθηκε τη γκάφα που είχε γίνει, ενημέρωσε την οικογένεια που τέλεσε νέα κηδεία.

Η οικογένεια πραγματοποίησε την τελετή της αποτέφρωσης πριν από τρεις εβδομάδας, πραγματοποίησε και δεύτερη κηδεία μετά την ανακάλυψη του λάθους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Grange στη νότια Ουαλία.

Ο νεκρός που αποτέφρωσε η οικογένεια αρχικά εκτιμάται πως δεν έχει συγγενείς εν ζωή.

Οι προϊστάμενοι υγείας δήλωσαν πως το μακάβριο μπέρδεμα οφείλεται «ανθρώπινο λάθος» στο νεκροτομείο νοσοκομείου στη Νότια Ουαλία

«Η νεκροψία έγινε σε ένα νεκροταφείο που δεν είχε γίνει ποτέ: Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι για αυτό που συνέβη στην οικογένεια και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό», επεσήμανε εκπρόσωπος του NHS.

«Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούμε να πούμε, ούτε ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε, που μπορούν να διορθώσουν αυτό το γεγονός. Λυπούμαστε βαθύτατα και οι σκέψεις μας και η πλήρης υποστήριξή μας παραμένουν με την οικογένεια», συνέχισε.

Το 2015, ο Guardian ανέφερε ότι ένα ορθογραφικό λάθος και η αποτυχία του προσωπικού του νεκροτομείου να διενεργήσει επαρκείς ελέγχους ταυτότητας οδήγησαν στην αποτέφρωση του λάθος πτώματος στην κηδεία του συντηρητικού ευρωβουλευτή Philip Bradbourn.