Λοιπόν το ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής. Αυτό που θα γράψουμε παρακάτω όντως έτσι λέγεται. Ούτε δηλαδή το πληκτρολόγιο μας κόλλησε και πατιούνται πλήκτρα από… μόνα τους, ούτε γράφουμε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ (ποτέ εν ώρα εργασίας). Και αφού τα ξεκαθαρίσαμε, ιδού: Clwb Pel Droed Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch. Να το πλήρες όνομα του κλαμπ από την Ουαλία που αποφάσισε να σπονσοράρει η La Liga! Για τους φίλους, Llanfairpwll.

Τι τους έπιασε εκεί στο ανώτατο όργανο του επαγγελματικού ισπανικού ποδοσφαίρου και αποφάσισαν να επενδύσουν σε μια εντελώς άγνωστη ομάδα με όνομα-γλωσσοδέτη με χορηγία ενός έτους στη φανέλα;

Είναι στο πλαίσιο διαφημιστικών κινήσεων που κάνουν για να προωθήσουν το νέο logo της La Liga. Η βόρεια Ουαλία είναι μια από τις αγορές που τους ενδιαφέρει να έχουν «άκρες», οπότε τσακ-μπαμ κανονίστηκε η δουλειά.

Ενώνοντας το δρόμο τους με την ομάδα με το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο, αποκτούν επίσης ένα πάτημα για να προμοτάρουν το ισπανικό πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν ως το «μεγαλύτερο στον κόσμο»,

La Liga

«Αυτή η συμφωνία με τη La Liga ενισχύει τον επαγγελματισμό στο σύλλογό μας και ξέρω καλά πως τα παιδιά ανυπομονούν να φορέσουν τη νέα φανέλα. Πρόκειται για μια εξαιρετική χορηγία, η καλύτερη που είχαμε ποτέ στην ιστορία μας και η οποία μας επιτρέπει να βελτιωθούμε εντός και εκτός γηπέδων», δήλωσε από μεριάς η πρόεδρος της Llanfairpwll, Σαμάνθα Τζόουνς-Σμιθ. Win/win η φάση, τουτέστιν.