Λέξεις επί λέξεων γράφηκαν φέτος για να αποθεώσουν τον Έρλινγκ Χάαλαντ και την αποτελεσματικότητά του στο σκοράρισμα. Κι όλα αυτά για 52 γκολ (σε 53 συνολικά συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις). Δηλαδή τι να πει και η δεσποινίς Αμέλια από την Ουαλία με τα… 143 «τεμάχια» που έβαλε φέτος;

Είναι ένα κορίτσι 10 ετών που προφανώς μιλάει στο τόπι. Είναι τόσο καλή σε σχέση με τα άλλα παιδάκια της ηλικίας της που συνήθως την έβγαζαν επίτηδες αλλαγή στο ημίχρονο μπας και το πράγμα αποκτήσει ενδιαφέρον από πλευράς σκορ. Φανταστείτε πόσα περισσότερα θα είχε βάλει αν έπαιζε ως το τέλος…

Η ομάδα που αγωνίζεται η μικρή λέγεται Gurnos FC και εδρεύει στο Merthyr Tydfil, στην Ουαλία. Παίζει μπάλα μόλις για 2η χρονιά, αλλά όπως λέει ο προπονητής και μπαμπάς της, Τζέιμι είναι «φυσικό ταλέντο. Και δουλευταρού».

«Έχω γυρίσει όλη την Ουαλία, αλλά τέτοιο ταλέντο στην ηλικία της, δεν έχω δει άλλο. Έρχονται συνέχεια συνάδελφοι και με ρωτάνε γι’ αυτήν πράγματα», προσθέτει, με καμάρι.

Ουαλία

Η Αμέλια από την Ουαλία έχει πρότυπο Σαλάχ και υποστηρίζει Λίβερπουλ

Αυτός πάντως είναι άρχισε να τη βγάζει αλλαγή νωρίς όταν είδε πως τελείωνε κάθε ματς με 10 γκολ για πλάκα. Κάτι που η Αμέλια δεν… πολυεγκρίνει: «Δεν μου αρέσει, θα ήθελα να παίζω ως το τέλος για να βάλω περισσότερα γκολ», λέει και αυτή είναι η σωστή νοοτροπία.

Κατά βάση, βέβαια, το απολαμβάνει και κάνει όνειρα μεγάλα: «Πραγματικά αγαπάω πολύ να παίζω μπάλα. Το όνειρό μου είναι να παίξω στη Λίβερπουλ και στην Εθνική Ουαλίας».

Να πούμε επίσης πως ο αγαπημένος της ποδοσφαιριστής είναι ο Μο Σαλάχ, ενώ είναι πολύ καλή και στο kick boxing, κερδίζοντας ήδη πρωτιές και μετάλλια. Ταλέντο στα σπορ εν γένει η 10χρονη Αμέλια! Και εις (πολύ) ανώτερα!

Ουαλία