Ούτε η ίδια η Βάντερ Αρκ, μια 44χρονη μητέρα δύο παιδιών από τις ΗΠΑ και πλέον καταδικασμένη παιδοκτόνος, δεν μπόρεσε να αντέξει την εικόνα, όταν της έδειξαν φωτογραφία του 15χρονου αυτιστικού αποστεωμένου γιου της λίγο πριν πεθάνει. Εικόνα για την οποία ήταν η ίδια υπεύθυνη, αφήνοντας τον Τίμοθι χωρίς φαγητό και βασανίζοντάς τον επί σειρά ετών.

Η Αρκ, από το Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών, κρίθηκε χθες ένοχη από δικαστήριο για τη δολοφονία του παιδιού της και περιμένει να της ανακοινωθεί η ποινή της εντός των ημερών.

Ο Τίμοθι, ο οποίος ήταν αυτιστικός, όχι μόνο δεν απολάμβανε της φροντίδας που χρειαζόταν, αλλά αναγκαζόταν να υπομένει απίστευτα βασανιστήρια. Όπως ο άλλος γιος της Αρκ είπε στο δικαστήριο, τον έβαζε για ώρες σε μπανιέρα με παγωμένο νερό, κάτι που έκανε και το βράδυ πριν πεθάνει, του έριχνε καυτή σάλτσα στο σώμα του, τον έδενε με χειροπέδες και τον έβαζε να κοιμάται σε μια ντουλάπα.

Σε αυτή τη ντουλάπα ήταν που βρέθηκε νεκρός ο 15χρονος και η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου χθες, ο δικαστής διέταξε να δώσουν στη «μητέρα» μια φωτογραφία του αποστεωμένου παιδιού της λίγο πριν πεθάνει.

Η αντίδρασή της; Γύρισε στο πλάι, ζήτησε συγνώμη και έκανε εμετό…