Λίγο μετά τις 11:00 η Εύη Βατίδου έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ μαζί της ήταν και ο δικηγόρος και πρώην σύζυγός της Αλέξης Κούγιας.

Σημειώνεται πως η Εύη Βατίδου κατηγορείται πως εμβόλισε μια μοτοσικλέτα τραυματίζοντας σοβαρά μια 47χρονη χθες τα ξημερώματα στη Γλυφάδα.

Ο πρώην σύζυγός της Βατίδου και δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε στις κάμερες μετά την αποχώρησή τους πως «αυτή η αλητεία, αυτή η παράνομη συμπεριφορά, της οποίας υπήρξε το απόλυτο θύμα η πρώην σύζυγος μου και η απαράδεκτη δίωξη, πήραν το μέτρο που τους αναλογεί με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα έμεινε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Αυτό που εξέπληξε και τους δύο είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι εμβόλισε μια μηχανή, αυτή εξαφανίστηκε».

Ο εκπρόσωπος της Εύης Βατίδου τόνισε ότι «Δεν υπάρχει καμία φωτογραφία, πιθανολογούμε ότι ήταν κλεμμένη ή ήθελαν κάτι να κρύψουν. Η δικαιοσύνη διορθώνει τα λάθη υπερβολικών διώξεων όπως αυτή. Ευτυχώς εδώ και ο Εισαγγελέας ήταν κατηγορηματικός ότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα η σύζυγός μου. Χαίρομαι κι εγώ χαριεντιζόμενος γιατί μετά από πολλά χρόνια ξαναβρεθήκαμε μαζί».

Βατίδου Κούγιας δικαστήρια Ευελπίδων

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της η Εύη Βατίδου

«Την 11/11/23 και περί ώρα 23:45, ενώ επέστρεφα στην οικία μου από εστιατόριο της Βουλιαγμένης, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα μου, έστριψα κανονικά και στάθμευσα στο πρώτο περίπτερο που συνάντησα με σκοπό να αγοράσω αναψυκτικά. Σημειωτέον ότι στο δρόμο υπήρχε κυκλοφορία αυτοκινήτων και στο περίπτερο υπήρχε κόσμος που ψώνιζε.

Πριν προλάβω να πάρω την τσάντα μου με τα χρήματα και το κινητό και πριν προλάβω να ανοίξω καν την πόρτα του οδηγού, είδα έκπληκτη έναν άντρα να κατευθύνεται προς το μέρος μου ερχόμενος από μία μοτοσικλέτα που είχε σταματήσει μπροστά από μένα και με έντονα επιθετική διάθεση εξαγριωμένος, αφρίζοντας, άρχισε να κοπανάει με τις γροθιές του στο τζάμι της θύρας του οδηγού το οποίο ήταν κλειστό, Και παράλληλα μου φώναζε βρίζοντας με.

Εγώ εντελώς ανυποψίαστη και πολύ τρομαγμένη τον ρώτησα γιατί μου επιτίθεται και με βρίζει. Αυτός όμως συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητο μου και να με βρίζει ενώ σε κάποια στιγμή με το κράνος που κρατούσε, Χτύπησε με πολλή δύναμη και βιαιότητα τον καθρέφτη του οδηγού του αυτοκινήτου μου με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι και να ξεχαρβαλώσει τον βραχίονα του καθρέφτη ο οποίος κρέμασε. Δεν είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο μεταξύ μας ο άντρας μου ήταν άγνωστος.

Η συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα χωρίς να προσπαθήσει έστω με τα λόγια να τον συγκρατήσει, ούτε τον επέπληξε. Αμέσως μετά ο άγνωστος άνδρας επιβιβάστηκε στην μοτοσικλέτα και άρχισε να απομακρύνεται. Επειδή δεν είχα προλάβει να συγκρατήσω τον αριθμό της μηχανής λόγω τους σκότους, αποφάσισα να τον ακολουθήσω. Τότε εκείνος έστριψε σε κάποια στενά και εκεί προσπάθησε να με αποφύγει. Ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι κακοτράχαλος, με τσιμέντο , χαλίκια, χώμα και λακκούβες. Ο άνδρας επιχείρησε να στρίψει απότομα δεξιά. Πλην όμως έχασε την ισορροπία του και η μηχανή του ανετράπη».