Οι εκδότες των Daily Mail και Mail on Sunday θέλησαν να σταματήσουν την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί για ανέντιμη απόκτηση πληροφοριών ήταν εκπρόθεσμες.

Ωστόσο, ένας δικαστής αποφάσισε ότι η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται ο πρίγκιπας Χάρι και έξι άλλοι υψηλού προφίλ διεκδικητές, μπορεί να προχωρήσει.

Η Associated Newspapers αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

Εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι, ο όμιλος εφημερίδων αντιμετωπίζει πολλαπλές αξιώσεις για «κατάφωρες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής» από τους Sir Elton John, David Furnish, Elizabeth Hurley, Sadie Frost, Sir Simon Hughes και βαρόνη Doreen Lawrence.

Αυτό περιλαμβάνει ισχυρισμούς για παραβίαση συσκευών σε αυτοκίνητα, ακρόαση τηλεφωνικών κλήσεων και ανέντιμη απόκτηση ιατρικών και οικονομικών πληροφοριών.

Πρίγκιπας Χάρι: Εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε αυτήν την τελευταία μάχη με τον ταμπλόιντ Τύπο του Ηνωμένου Βασιλείου, έκανε μια έκπληξη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου όταν η υπόθεση εκδικάστηκε αρχικά τον Μάρτιο.

Οι εκδότες της Daily Mail και της Mail on Sunday είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ως «παράλογες συκοφαντίες».

Αλλά οι δικηγόροι τους είχαν επίσης υποστηρίξει ότι σε κάθε περίπτωση οι ισχυρισμοί ήταν εκτός της υποχρέωσης υποβολής αξιώσεων εντός έξι ετών.

Ορισμένοι από τους ισχυρισμούς προέρχονται από δεκαετίες πριν, αλλά οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι και των εναγόντων υποστήριξαν ότι είχαν έρθει στο φως νέα αποδεικτικά στοιχεία και δεν γνώριζαν εκείνη τη στιγμή πώς είχαν συγκεντρωθεί μυστικά οι πληροφορίες.

Ο δικαστής αποφάσισε ότι οι αξιώσεις μπορούν να προχωρήσουν, ανοίγοντας το δρόμο για μια δικαστική ακρόαση σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια άλλη αυτοπροσώπως εμφάνιση στο δικαστήριο από τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος νωρίτερα αυτό το έτος μπήκε στο κουτί μάρτυρα για να καταθέσει σε μια αξίωση hacking εναντίον ενός άλλου εκδότη εφημερίδας, της Mirror Group Newspapers.

Έγινε ο πρώτος ανώτερος βασιλιάς στη σύγχρονη εποχή που έκανε μια τέτοια εμφάνιση στο δικαστήριο, αντιμετωπίζοντας ερωτήματα για δύο ημέρες, με την έκβαση αυτής της υπόθεσης να έχει ακόμη αποφασιστεί.