Το τμήμα του Συμβουλίου του Δικαστηρίου των Βρυξελλών αποφάσισε, την Πέμπτη (06/04), να αφήσει ελεύθερο τον – άλλοτε – ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση δηλαδή με βραχιολάκι, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της βελγικής έρευνας για το «Qatargate». Αυτό ανέφερε ο δικηγόρος του Λομβαρδού πολιτικού, Λοράν Κεν.

Ο πρώην σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, ο οποίος θεωρείται η «ψυχή» του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε μετανοήσει τον Ιανουάριο και διαπραγματεύθηκε με τη Δικαιοσύνη να μείνει στη φυλακή για έναν χρόνο, που θα αρχίσει να μετρά μόλις τελειώσει η δίκη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Il Sole 24 Ore», ο πολιτικός αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Σεν Ζιλ των Βρυξελλών κατά τις επόμενες ώρες.

Καϊλή και Ταραμπέλα παραμένουν υπό κράτηση

Οι ακροάσεις του Αντόνιο Παντσέρι – υπό το καθεστώς του «μετανοημένου» – αναμένεται να συνεχιστούν.

Σε αυτήν την υπόθεση διαφθοράς, δύο άτομα παραμένουν στη φυλακή: Η – άλλοτε – αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, και ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή και πρώην βοηθός του Αντόνιο Παντσέρι, είναι επίσης εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιολάκι από τα τέλη Φεβρουαρίου. Σε ό,τι αφορά τον Ιταλό ευρωβουλευτή, Αντρέα Κοτσολίνο, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για πιθανή παράδοσή του στις βελγικές Αρχές.