Ένας Καναδός τουρίστας τραυματίστηκε το Σάββατο σε τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε μία ταραντούλα στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου, στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, ο οδηγός ενός τροχόσπιτου που ανήκε σε τουρίστες από την Ελβετία, πάτησε ξαφνικά φρένο με σκοπό να αποφύγει να σκοτώσει την ταραντούλα που η οποία διέσχιζε τον CA-190 ανατολικά του Towne Pass.

Αυτό έκανε έναν άνδρα με μοτοσικλέτα, ο οποίος επέβαινε πίσω από το βαν, να τρακάρει στο πίσω μέρος του οχήματός τους. Ο μοτοσικλετιστής μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο. Η αράχνη, σύμφωνα με τη δήλωση του πάρκου, «έφυγε αλώβητη».

Ενώ οι ταραντούλες είναι μόνο ένα από τα πολλά άγρια ζώα που βρίσκονται στην Κοιλάδα του Θανάτου (το πιο ζεστό και ξηρό εθνικό πάρκο της χώρας) δεν είναι και τα πιο συχνά για να δεις.

Όπως εξηγεί το δελτίο τύπου του πάρκου, τα αραχνοειδή περνούν τον περισσότερο χρόνο τους ζώντας υπόγεια, βγαίνοντας μόνο για να βρουν συντρόφους. Το φθινόπωρο είναι η πιο συνηθισμένη εποχή που ανεβαίνουν στο έδαφος.

Κάποιες φορές, μετά το ζευγάρωμα το θηλυκό σκοτώνει και τρώει το αρσενικό. Ακόμη κι αν δεν γίνει αυτό, η αρσενική ταραντούλα σπάνια ζει πάνω από μερικούς μήνες μετά το ζευγάρωμα. Όμως, οι θηλυκές ζουν έως 25 χρόνια και ζευγαρώνουν πολλές φορές.

Τέλος, το πάρκο σημειώνει ότι οι ταραντούλες κινούνται αργά, δεν είναι επιθετικές και το τσίμπημα αυτών των αραχνών δεν είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο.