Μυστηριώδης άνδρας κατάφερε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ από την Ευρώπη χωρίς εισιτήριο και διαβατήριο. Hυπόθεση ενός άνδρα που ταξίδεψε από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί γρίφο για το FBI.

Ο Sergey Vladimirovich Ochigava, ρωσο-ισραηλινής καταγωγής, πραγματοποίησε το ταξίδι από την Κοπεγχάγη προς το Λος Άντζελες με την πτήση SK 931 της Scandinavian Airlines στις 4 Νοεμβρίου. Αντίθετα με τους άλλους επιβάτες, όμως, δεν διέθετε ούτε κάρτα επιβίβασης, ούτε διαβατήριο. Παράλληλα, οι υπάλληλοι του τελωνείου της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι δεν ήταν καταχωρημένος στη λίστα των επιβατών για τη συγκεκριμένη πτήση από τη Δανία ή οποιαδήποτε άλλη πτήση προς τις ΗΠΑ.

Το πλήρωμα καμπίνας παρατήρησε τον παράνομο επιβάτη καθώς περιπλανιόταν εντός του αεροσκάφους και άλλαζε συνεχώς τη θέση του κατά τη διάρκεια της πτήσης. Επιπλέον, ζήτησε διπλό γεύμα και προσπάθησε ακόμη και να καταναλώσει σοκολάτα που ανήκε σε μέλη του πληρώματος καμπίνας.

Σύμφωνα με την αναφορά για το περιστατικό, ορισμένα μέλη του πληρώματος πραγματοποίησαν μετρήσεις στους επιβάτες στα εν λόγω τμήματα, αλλά αποκλειστικά για να επιβεβαιώσουν την ισορροπία του αεροσκάφους για τις διαδικασίες απογείωσης και προσγείωσης. Ωστόσο, δεν κατέληξαν σε συνολικό αριθμό. Ο μυστηριώδης επιβάτης φαίνεται ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης, «αλλά η πλειονότητα των επιβατών τον αγνόησε», όπως αναφέρουν μέλη του πληρώματος καμπίνας.

Ο Ochigava κρατείται με την κατηγορία της στοιβασίας σε αεροσκάφος, ένα έγκλημα που επισύρει πιθανή ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών, καθώς το FBI ερευνά πώς ακριβώς τα κατάφερε. Ωστόσο, μπορεί να μην πάρουν ποτέ απάντηση, καθώς η πράκτορας του FBI Caroline Walling ανέφερε: «Δήλωσε ότι μπορεί να είχε ένα αεροπορικό εισιτήριο για να έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν ήταν σίγουρος».

Ο μυστηριώδης επιβάτης υποστήριξε επίσης, ότι δεν θυμόταν πώς μπήκε στο αεροπλάνο στην Κοπεγχάγη και δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς πέρασε από την ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Δανίας. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας βρισκόταν στην πτήση παρόλο που δεν είχε εισιτήριο ή διαβατήριο.

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης παρέδωσε στις αρχές υλικό από τις κάμερες προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Εκπρόσωπος της Scandinavian Airlines είπε ότι το περιστατικό «διαχειρίζονται οι αρμόδιες αρχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Δανία».