Μετά από το «Blackout Challenge» ακόμα ένα ανησυχητικό trend έχει κάνει την εμφάνισή του στο TikTok, με τα πρώτα θύματα ήδη να καταγράφονται. Ένας έφηβος με όπλο «Orbeez» που χρησιμοποιείται στο challenge πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν σωφρονιστικό υπάλληλο εκτός υπηρεσίας. Η αστυνομία διερευνά τώρα εάν το όπλο παιχνίδι έπαιξε ρόλο στη μοιραία συνάντηση.

Το «Orbeez Challenge» είναι ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από την σκοποβολή. Γίνεται με την ρίψη σφαιριδίων με τζελ νερού, με ένα ψεύτικο πιστόλι. Το 18χρονο αγόρι φέρεται να χτύπησε έναν άνδρα με αυτό, όταν εκείνος αντέδρασε σκοτώνοντάς τον εν ψυχρώ. Η οικογένεια και οι φίλοι του νεαρού θρηνούν για έναν ακόμη αδικαιολόγητο θάνατο.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, βρήκαν τον 18χρονο, Raymond Chaluisant, με τραύμα από πυροβολισμό στο πρόσωπο. Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη για φόνο, ανθρωποκτονία και οπλοκατοχή, εργαζόταν από το 2013 στο πεδίο βολής της ακαδημίας του Τμήματος Φυλακών της πόλης.

Στην κατάθεσή του, είπε ότι πυροβόλησε γιατί βρισκόταν σε αυτοάμυνα, όταν γύρισε και είδε έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος αποδείχτηκε ότι ήταν ο Chaluisant, να τον σημαδεύει. Έφυγε από τη σκηνή του εγκλήματος χωρίς να αναφέρει τι συνέβη στην αστυνομία και αργότερα έμαθε για τον θάνατο του νέου, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

@okayxstephanie ⚠️ its a toy tiktok. ⚠️ #fyp #foryou #foryoupage #orbeeguns #prank @a.jizzlee ♬ original sound – Stephanie ??

Τι είναι το #OrbeezChallenge στο TikTok

Η αστυνομία βρήκε ένα ψεύτικο όπλο γεμάτο με «orbeez» κοντά στο σημείο του θανάτου του, σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά μέσα. Το trend ενθαρρύνει το γέμισμα ψεύτικων όπλων με μπάλες νερού ή μαλακό τζελ αυτής της εμπορικής μάρκας. Τα αστυνομικά τμήματα στις ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τους γονείς για τους κινδύνους του #OrbeezChallenge και παρακαλούν τους χρήστες της πλατφόρμας να μην συμμετέχουν. Μερικοί Tiktokers έχουν συλληφθεί.

Κάποια βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο TikTok και στο YouTube από την άνοιξη, όταν ξεκίνησε να γίνεται viral, δείχνουν νεαρούς να πυροβολούν με αυτού του τύπου τα όπλα από κινούμενα αυτοκίνητα, σαν μια παρωδία μιας ταινίας δράσης. Ωστόσο, επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδραση κάποιου, όπως συνέβη με τον άτυχο 18χρονο, το trend κρίνεται ακατάλληλο. Επίσης, η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι σφαίρες αυτές δεν είναι καθόλου ακίνδυνες και μπορεί να προκαλέσουν δυνητικά σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη καθορίσει τι ακριβώς συνέβη, κι αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν πιστόλι νερού ή πιστόλι πεπιεσμένου αέρα ή απλά ένα κενό όπλο γεμάτο με σφαιρίδια gel Orbeez. Σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν ένα πραγματικό όπλο, σαν αυτά που σπείρουν τον πανικό στις ΗΠΑ. Αν και η οπλοκατοχή δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, παρά τις συνεχόμενες ένοπλες επιθέσεις, από τον Μάρτιο έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις για πυροβολισμούς με ψεύτικα όπλα, από τη Φλόριντα μέχρι τη Γιούτα και τη Τζόρτζια.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

YouTube: Θα μπορείτε επιτέλους να βλέπετε βίντεο και να κάνετε κάτι άλλο παράλληλα στο κινητό σας

James Webb: Τι διαφορετικό έχει το νέο τηλεσκόπιο και γιατί είναι σημαντικές οι εικόνες του

Twitter: Αντεπιτίθεται μετά από τη «χυλόπιτα» του Musk- Τα 3 πιθανά σενάρια για τη λήξη της διαμάχης τους