Σε όλους έχει τύχει να θέλουν να βλέπουν βίντεο στο YouTube και να κάνουν κάτι άλλο παράλληλα στο κινητό. Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσες να κάνεις. Άλλες εφαρμογές σου το επέτρεπαν, το YouTube όχι, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Με τη νέα λειτουργία στο τελευταίο update, θα μπορείς επιτέλους να βλέπεις ένα βίντεο και να στέλνεις μήνυμα σε άλλη εφαρμογή ταυτόχρονα.

Δεν είναι όλα τα νέα καλά, αφού υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, που δεν μπορείς να παραλήψεις. Η νέα λειτουργία εικόνας σε εικόνα που θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο σε ένα αιωρούμενο παράθυρο για να εκτελούν άλλες δραστηριότητες στο iPhone ή το iPad.

Το νέο feature συμπεριλήφθηκε αφού οι χρήστες υπέβαλαν σχόλια στην εφαρμογή, με πολλούς να ζητούν αυτήν τη λειτουργία. Το Youtube θα δώσει αυτή τη δυνατότητα στα premium μέλη παγκοσμίως και στα μη premium χρήστες στις ΗΠΑ για όλα τα βίντεο που δεν σχετίζονται με τη μουσική.

Το YouTube ανακοίνωσε τα νέα μέσω Twitter, ενώ παραδέχτηκε ότι έχει περάσει πολύς καιρός: «Συμβαίνει! Το picture-in-picture κυκλοφορεί σιγά σιγά για το YouTube σε iPhone και iPad, και όπως και στο Android, θα είναι διαθέσιμο σε: μέλη Premium παγκοσμίως και μη Premium μέλη στις ΗΠΑ ( για μη μουσικά βίντεο).

Πολλοί ήταν εκείνοι που παραπονέθηκαν για το ότι η μη premium εκδοχή θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα μόνο οι premium χρήστες θα μπορούν να επωφεληθούν από τη νέα λειτουργία, εκτός αν εισακουστούν τα αιτήματα των χρηστών από όλο τον κόσμο. Το μόνο που μένει τώρα για τους μη premium χρήστες είναι να παίζει μουσική και όταν κλείνεις την οθόνη του κινητού. Ζητάμε πολλά;

Άρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις και μετά στις Γενικές στην εφαρμογή σας YouTube και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «picture in picture». Στη συνέχεια, καθώς παρακολουθείτε ένα βίντεο YouTube και βγαίνετε από την οθόνη σύροντας το κάτω, το βίντεο θα συνεχίσει να αναπαράγεται σε ένα mini-player, το οποίο μπορείτε να μετακινήσετε καθώς κάνετε κάτι άλλο στην συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

James Webb: Τι διαφορετικό έχει το νέο τηλεσκόπιο και γιατί είναι σημαντικές οι εικόνες του

James Webb: Η πρώτη εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο είναι γεγονός – Έτσι έμοιαζε το σύμπαν πριν 13 δις. χρόνια

Twitter: Αντεπιτίθεται μετά από τη «χυλόπιτα» του Musk- Τα 3 πιθανά σενάρια για τη λήξη της διαμάχης τους