Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Twitter, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το πρώτο του μήνυμα μετά την επισημοποίηση πως οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία οδεύουν στο β’ γύρο, «εξαπολύοντας πυρά» σε βάρος του Φετουλάχ Γκιουλέν και στα ξένα ΜΜΕ για τις αναφορές σε βάρος του.

Παράλληλα, ευχαριστεί τους ψηφοφόρους, τονίζει ότι κέρδισε με διαφορά 2,5 εκατ. ψήφων και τονίζει ότι από τώρα εργάζεται για την επόμενη ημέρα της εκλογικής νίκης.

Αναλυτικά το μήνυμα του Ερντογάν:

«Οι εκλογές της 14ης Μαΐου, μια από τις εκλογές με την υψηλότερη συμμετοχή στην ιστορία μας, διεξήχθησαν σε ένα εορταστικό κλίμα που αρμόζει στη δημοκρατία μας, με την προνοητικότητα και την προνοητικότητα του αγαπημένου μας έθνους. Το έθνος μας.

Παρά την πολιτική μηχανική από το Καντίλ της Πενσυλβάνια (σ.σ. αναφορά στον Φετουλάχ Γκιουλέν), τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και τα εξώφυλλα ξένων περιοδικών, έχει προστατεύσει την ελεύθερη βούλησή της.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, νικητής των εκλογών της 14ης Μαΐου ήταν η τουρκική δημοκρατία και το τουρκικό έθνος με 85 εκατομμύρια άτομα. Το έθνος μας, με περισσότερες από 27 εκατομμύρια ψήφους, το 49,51% των ψήφων, μας έδειξε για άλλη μια φορά μεγάλη εύνοια και έδωσε την πλειοψηφία στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας στη Λαϊκή Συμμαχία, επιβεβαιώνοντας ότι εμπιστεύονται εμάς και τη Συμμαχία μας, πιστεύουν , και βλέπουν το μέλλον τους εδώ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες μου που αντανακλούν την ελεύθερη βούλησή τους προσφεύγοντας στις κάλπες στις 14 Μαΐου, καθώς και κάθε έναν από τους 56 εκατομμύρια ανθρώπους μας στο εξωτερικό για τις πολύτιμες ψήφους και τη συμβολή τους στη δημοκρατία.

Με την ωριμότητα που επέδειξε χθες, η Τουρκία έδειξε ότι είναι μια από τις χώρες με την πιο προηγμένη δημοκρατική κουλτούρα στον κόσμο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, παρά τη διαφορά 2,5 εκατομμυρίων ψήφων μεταξύ μας και του πλησιέστερου ανταγωνιστή μας, οι Προεδρικές εκλογές έχουν φτάσει στον δεύτερο γύρο λιγότερο από μισή μονάδα.

Ως πολιτικός που δεν γνώρισε ποτέ άλλη δύναμη εκτός από τη βούληση του έθνους και δεν έχει παρεκκλίνει από την κατεύθυνση που χάραξε το έθνος, σεβόμαστε αυτή τη βούληση που εκδηλώνεται στην κάλπη. Μέχρι τις 28 Μαΐου θα εκπληρώσουμε την ευθύνη μας απέναντι στο αγαπημένο μας έθνος τρέχοντας χωρίς σταματημό, ξεκουραζόμενοι και τρέχοντας με αγάπη.

Θα βγούμε νικητές από τις εκλογές της 28ης Μαΐου αυξάνοντας το ποσοστό ψήφων που αποκτήσαμε στις 14 Μαΐου και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε μια ιστορική επιτυχία. Ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε για την 28η Μαΐου σύμφωνα με το όραμά μας για τον αιώνα της Τουρκίας, λέγοντας όχι σταματήστε, συνεχίστε. Θα ήθελα να εκφράσω ότι φιλοδοξούμε την ψήφο όλων των πολιτών μου, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα που αγαπούν. Είθε ο Αλλάχ να μας βοηθήσει».