Μια ομάδα τουριστών έπεσε σε ένα θολό, κρύο κανάλι στη Βενετία όταν η γόνδολα στην οποία ταξίδευαν αναποδογύρισε αφού δεν άκουσαν την εντολή να σταματήσουν να βγάζουν selfies και να καθίσουν.

Ο γονδολιέρης, ο οποίος επιχειρούσε έναν δύσκολο ελιγμό καθώς περνούσε το σκάφος κάτω από μια γέφυρα κοντά στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Μάρκου, κατέληξε επίσης στο νερό προτού προσπαθήσει να σώσει τους επιβάτες του. Σύμφωνα με αναφορές στον τοπικό Τύπο, η ομάδα από την Κίνα μετακινούνταν πάνω στη γόνδολα και έβγαζε selfie με φόντο τα διάσημα αξιοθέατα της λιμνοθάλασσας, όταν συνέβη το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο.

Ο ελιγμός του γονδολιέρη κάτω από τη γέφυρα απαιτούσε τη μέγιστη ισορροπία βάρους στο πλοίο, αλλά οι επιβάτες φέρεται να αγνόησαν τις εντολές του να καθίσουν και αντ’ αυτού συνέχισαν να σηκώνονται και να τραβούν φωτογραφίες, ανατρέποντας έτσι το σκάφος. Μια ανάρτηση στη σελίδα Instagram της Venezia Non è Disneyland (Venice Is Not Disneyland), ενός λογαριασμού που δημιούργησαν νεαροί Βενετσιάνοι για να καταγράψουν τις ατυχίες των τουριστών στην πόλη, ανέφερε ότι η ομάδα διασώθηκε ενώ της παρασχέθηκε «φιλοξενία και ζεστασιά». στο κοντινό θέατρο La Fenice.

Το 2020, η ένωση γονδολιέρων της Βενετίας μείωσε τη χωρητικότητα των σκαφών τους, κατηγορώντας την αυξημένη επιβάρυνση των «υπέρβαρων» τουριστών. Το όριο σε μια γόνδολα da nolo, που προσφέρει την κλασική περιήγηση στα κανάλια της πόλης, μειώθηκε από έξι σε πέντε άτομα, ενώ σε μια γόνδολα da parada, σκάφη που χρησιμοποιούνται κυρίως για να διασχίσουν το Μεγάλο Κανάλι, ο αριθμός μειώθηκε από 14 σε 12.

Είναι αλήθεια ότι σε σύγκριση με πριν από 10 ή 15 χρόνια, οι τουρίστες ζυγίζουν λίγο περισσότερο», είπε τότε στον Guardian ο Andrea Balbi, πρόεδρος της ένωσης γονδολιέρων της Βενετίας. Το 2022, ένας Αμερικανός τουρίστας υπέστη ελαφρά τραύματα αφού έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου καθώς προσπαθούσε να ανασύρει το τηλέφωνό του, το οποίο του γλίστρησε από το χέρι ενώ έβγαζε μια selfie.

Δείτε το βίντεο με το περιστατικό στη Βενετία

Πηγή: The Guardian

*Photo Credits: Shutterstock