Μεταξύ των 21 θυμάτων της τραγωδίας στη Βενετία, ένα νεογνό και δύο ακόμη παιδιά, καθώς και η Αντονέλα Πέρκοβιτς από την Κροατία, την ώρα που 15 είναι τα άτομα που τραυματίστηκαν.

Ο νομάρχης της Βενετίας, Μικέλε ντε Μπάρι, ανέφερε πως τα θύματα είναι εννέα Ουκρανοί, τέσσερις Ρουμάνοι, τρεις Γερμανοί, δύο Πορτογάλοι, η Κροάτισσα κοπέλα και ένας Νοτιοοαφρικανός.

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες τουλάχιστον τέσσερις είναι Ουκρανοί, καθώς και τουρίστες από την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Κροατία και τη Γερμανία, αλλά και δύο αδέλφια από την Αυστρία. Εννέα εξ’ αυτών νοσηλεύονται στην εντατική με τραύματα, εγκαύματα και κατάγματα.

Ο σύζυγος της Αντονέλα Πέρκοβιτς, Μάρκο Μπάκοβιτς, είναι ένας εκ των διασωθέντων από την πτώση του λεωφορείου που μετέφερε τουρίστες από την Βενετία σε κάμπινγκ. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί στο Σπλιτ της Κροατίας πριν από τρεις εβδομάδες και έκαναν το ταξίδι του μέλιτος.

Τα ιταλικά μέσα, κάνουν λόγο για ένα νεογέννητο μωρό επέζησε σαν από θαύμα, αφού οι πυροσβέστες το εντόπισαν κουλουριασμένο στην αγκαλιά του γονιού του. Ζωντανό ανασύρθηκε κι ένα κορίτσι τεσσάρων ετών, αλλά έχει υποστεί βαθιά εγκαύματα.

Τα σενάρια για την τραγωδία

Οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά το υλικό από κάμερες της Τροχαίας, που κατέγραψαν την πτώση του λεωφορείου από ύψος 10 μέτρων από την οδογέφυρα, ενώ ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Βενετίας, Μπρούνο Τσέρκι, είπε ότι θα διενεργηθεί νεκροψία στη σορό του οδηγού και των υπόλοιπων θυμάτων και θα εξεταστούν εξονυχιστικά τα συντρίμμια του λεωφορείου.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βενετίας, Μάρκο Αγκοστίνι, είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι «δεν φαίνονται να υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος στην άσφαλτο άρα είναι πιθανό το σενάριο ενός ιατρικού επεισοδίου».

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν και ένα δεύτερο σενάριο: ένα «άλλο όχημα» να χτύπησε το λεωφορείο με αποτέλεσμα να χάσει ο οδηγός τον έλεγχο του οχήματος.

Παράλληλα εξετάζεται και η κατάσταση του προστατευτικού κιγκλιδώματος στην οδογέφυρα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, καθώς φωτογραφίες δείχνουν ότι ήταν παλιό και σκουριασμένο.

* Φωτογραφία: Getty Images