Το κορυφαίο βραβείο φωτογραφίας πήρε ο φωτορεπόρτερ Salwan Georges, με τη συγκινητική φωτογραφία μιας οικογένειας στην Ουκρανία που βρέθηκε στη δίνη του πολέμου.

Απαθανατίζεται η στιγμή κατά την οποία ο Georgy Keburia έπρεπε να αποχαιρετίσει τη γυναίκα του Maya και τα παιδιά του καθώς ανέβαιναν στο τρένο, με προορισμό τη Λβιβ στις 5 Μαρτίου του 2022.

Με την παλάμη της να πιέζει το τζάμι, αποτυπώνονται στο πρόσωπό της τα συναισθήματα συνολικά τα συναισθήματα που δημιουργεί ο πόνος και η αβεβαιότητα υπό το καθεστώς του φόβου, αποδεικνύοντας παράλληλα το ταλέντο του βραβευμένου με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ της Washington Post.

Πιο αναλυτικά, βραβεύσεις υπήρξαν σε 12 κατηγορίες για φωτογραφίες σε σχέση με τη φύση, τα σπορ και την καθημερινή ζωή, μεταξύ άλλων. Από μια αγέλη λιονταριών που διασχίζουν την αφρικανική σαβάνα μέχρι έναν τολμηρό νεαρό που χρησιμοποιεί τη στέγη ενός βενζινάδικου ως βατήρα για βουτιά στο νερό, η τέχνη και η αισθητική είναι πασιφανείς σε όλα τα εκθέματα που βρίσκονται στη Σιένα της Ιταλίας – στην Distilleria Lo Stellino – στο πλαίσιο της έκθεσης «’Ανθρωποι Μοιράζονται όλον τον Κόσμο».