Ένα vintage χριστουγεννιάτικο δέντρο, που περιγράφεται ως το «πιο ταπεινό στον κόσμο», πουλήθηκε σε δημοπρασία για περισσότερες από 3.400 λίρες. Το τεχνητό δέντρο ηλικίας 103 ετών έχει ύψος 79 εκατοστά και έχει 25 κλαδιά, 12 μούρα και έξι μίνι κηροπήγια.

Αρχικά αγοράστηκε το 1920 για μόλις 6 πένες. Το vintage δέντρο αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 60-80 λίρες, αλλά στο τέλος έφτασε τις 3.411 λίρες όταν βγήκε στο σφυρί την περασμένη εβδομάδα.

Τι συνέβη με το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οι δημοπράτες που το πούλησαν είπαν ότι ήταν μια «εκπληκτική» τιμή για πιθανώς «το πιο ταπεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο». Ο Τσαρλς Χάνσον από την εταιρεία δημοπρασιών είπε: «Η μαγεία των Χριστουγέννων συνεχίζεται. Το πιο ταπεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο έχει ένα νέο σπίτι και είμαστε ενθουσιασμένοι».

Είπε ότι το δέντρο θα είχε αρχικά αγοραστεί για μερικές πένες, περίπου 3,68 λίρες σε σημερινά χρήματα, πιθανότατα από ένα πολυκατάστημα του Λονδίνου. «Μας υπενθυμίζει ότι η υπερβολή δεν απαιτείται για να συλλάβει το πνεύμα των Χριστουγέννων», πρόσθεσε ο κ. Χάνσον.

Πηγή: BBC