Η αλήθεια είναι πως αν κάποιος μας έλεγε πριν κάμποσα χρόνια ότι ο Tom Hardy δεν είναι ηθοποιός, αλλά αθλητής κάποιου αθλήματος πάλης, θα τον πιστεύαμε δίχως δεύτερη σκέψη. Τελικά, είναι και τα δύο. Είναι και ηθοποιός, πολύ καλός για την ακρίβεια, είναι όμως και πολύ καλός στα αθλήματα που περιλαμβάνουν σωματική επαφή και λαβές. Είναι μάλιστα τόσο καλός ώστε έφτασε να πάρει χρυσό μετάλλιο σε ένα τουρνουά ζίου ζίτσου όπου έλαβε μέρος δίχως να το γνωρίζει κανείς.

Ο 45χρονος ηθοποιός ασχολείται ούτως ή άλλως ενεργά με τον αθλητισμό και προπονείται για χρόνια σε διάφορα αθλήματα πάλης, στο παρελθόν για τις ανάγκες του ρόλου του στο Warrior είχε κάνει μαθήματα πυγμαχίας, κι έτσι ο δρόμος του τον έβγαλε στο τουρνουά UMAC Milton Keynes BJJ Open 2022 στο Μίλτον Κέινς στην Αγγλία

Στο συγκεκριμένο τουρνουά ο Tom Hardy δεν είχε ενημερώσει εξ αρχής πως θα συμμετάσχει, αλλά το έμαθαν όλοι δύο εβδομάδες πριν και κανείς δεν το διέρρευσε γιατί ο ηθοποιός είχε ζητήσει να παραμείνει κρυφό. Κι έτσι έγινε, με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, να έχουν βγει από τον προπονητή του.

Tom Hardy

Ο Hardy εμφανίστηκε στο γήπεδο φορώντας μια μπλε στολή gi, όπως ονομάζεται η χαρακτηριστική στολή των αθλητών ζίου ζίτσου, καθώς έχει ήδη πιάσει το επίπεδο της μπλε ζώνης και αφού έδειξε το δασύτριχο και γυμνασμένο του στήθος, ξεκίνησε να κερδίζει έναν προς έναν τους αντιπάλους του για να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στο τέλος, πόζαρε με το μετάλλιο και με το δίπλωμα που κέρδισε, όπου γραφόταν και το πλήρες όνομά του, δηλαδή Edward Hardy.

«Οι διοργανωτές το κράτησαν για τον εαυτό τους. Δεν ήθελαν να συρρεύσει πλήθος κόσμου και να τον αποσπά απ΄αυτό που ήθελε να κάνει. Ήταν άψογος. Πολλοί ζητούσαν φωτογραφίες και τον πλησίαζαν και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Οι μαμάδες είχαν ξετρελαθεί. Κι όταν αγωνιζόταν, ήταν συγκεντρωμένος σε αυτό που έκανε. Είναι καταπληκτικός στο ζίου ζίτσου», ανέφερε ένας συναθλητής του.

«Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Tom Hardy, έτσι δεν είναι; Είχα σοκαριστεί. Μου είπε “ξέχνα πως είμαι εγώ και κάνε ό,τι θα έκανες σε κάθε άλλη περίπτωση”. Είναι πραγματικά δυνατός. Δε θα πίστευες ότι είναι έτσι επειδή είναι διάσημος», δήλωσε ένας απ΄αυτούς που τον αντιμετώπισαν.

Tom Hardy

Για να φτάσει να πάρει το χρυσό μετάλλιο και να ανέβει επίπεδο, ο Tom Hardy κάνει βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου από το 2011 και οι παρίσταντες στο τουρνουά αναφέρουν ότι κέρδισε όλους τους αγώνες πολύ γρήγορα. «Σε όλα τα ματς του οι αντίπαλοι παραδόθηκαν. Και το έκαναν πολύ γρήγορα. Τα πήγε εξαιρετικά. Δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά φαινόταν πως ήρθε για να κερδίσει και ήταν εντυπωσιακός σε κάθε μάχη.

Δεν θέλαμε να τον ενοχλούμε. Δεν τον πιέσαμε για αυτόγραφα κτλ. Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε όσο πιο νορμάλ γίνεται για εκείνον. Νομίζω πως πέρασε πολύ καλά», είπε στην DailyMail ο Sean Boroughs, υπεύθυνος φωτογράφος του τουρνουά.