Ο Howard Stern έχει διχάσει τους ακροατές στο εξαιρετικά δημοφιλές αμερικανικό ραδιοφωνικό show, μετά από τις τελευταίες δηλώσεις του. Ο ίδιος φαίνεται να έχει αγανακτήσει από την πανδημία του κορονοϊού και το εξαιρετικά μικρό ποσοστό εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

Καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται και πιέζουν το ήδη βραχώδες σύστημα υγείας της χώρας, ο Howard Stern πιστεύει ότι οι γιατροί θα πρέπει να μπορούν να αρνηθούν τη θεραπεία ασθενών που έχουν διαγνωστεί θετικοί Covid-19 και δεν είναι εμβολιασμένοι.

Μιλώντας στην εκπομπή του SiriusXM, ο Stern είπε: «Πότε θα σταματήσουμε να τα βάζουμε με τους ηλίθιους σε αυτή τη χώρα και απλώς να πούμε ότι είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστούμε; Θέλω να είμαι ελεύθερος να ζήσω. Θέλω να φύγω από το σπίτι. Θέλω να πάω δίπλα και να παίξω σκάκι. Θέλω να πάω να βγάλω μερικές φωτογραφίες. Είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει.

Το άλλο πράγμα που μισώ είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι με κορονοϊό που δεν έχουν εμβολιαστεί βρίσκονται στα νοσοκομεία και τα γεμίζουν. Έτσι, αν έχετε καρδιακή προσβολή ή οποιοδήποτε είδος προβλήματος, δεν μπορείτε καν να μπείτε στην εντατική. Και πραγματικά έπρεπε να λένε ότι αν δεν εμβολιάστηκες και έχεις COVID, δεν μπαίνεις σε νοσοκομείο. Είχες την θεραπεία και δεν την δέχτηκες».

Η φλυαρία του έγινε γρήγορα viral στα κοινωνικά μέσα και υπήρχαν πολλές απόψεις για το αν έχει δίκιο ή όχι. Είναι απίθανο αυτό να συμβεί στην πραγματικότητα, καθώς οι γιατροί ορκίζονται να προστατεύουν τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή τις πεποιθήσεις τους.

Βέβαια, στην Ελλάδα πολλοί είναι και εκείνοι που παρότι οι γιατροί προσπαθούν να τους κρατήσουν στη ζωή, αρνούνται και να διασωληνωθούν. Η στενομυαλία είναι τις περισσότερες φορές ανίκητη.

Στα χνάρια του Stern και ο Biden

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden εισάκουσε το κάλεσμα του Stern για τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, ωστόσο, ήταν πολύ πιο προεδρικό από τα σχόλια του ραδιοφωνικού παρουσιαστή.

Έχει δώσει εντολή ότι κάθε επιχείρηση με περισσότερους από 100 εργαζομένους θα πρέπει να διασφαλίζει ότι το προσωπικό τους είτε θα εμβολιαστεί είτε θα υποβληθεί σε εξετάσεις για τον ιό κάθε εβδομάδα.

Όλο το προσωπικό που συνεργάζεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εμβολιαστεί και εκατομμύρια άλλοι που συνεργάζονται με τις ομοσπονδιακές αρχές θα πρέπει επίσης να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Οι εργοδότες θα πρέπει να δώσουν άδεια στο προσωπικό για να εμβολιαστούν και περίπου 17 εκατομμύρια άτομα υγειονομικού προσωπικού θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο.