Με εξαίρεση συγκεκριμένους κλειστούς χώρους, θα μπορούσε να πει κανείς πως διανύουμε ημέρες που θυμίζουν εκείνες πριν τον κορωνοϊό. Ωστόσο, από το Φθινόπωρο τα κεφάλια θα μπουν μέσα, μιας και ήδη γίνεται λόγος για αναμνηστική δόση εμβολίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε χθες πως είναι δεδομένο ότι θα γίνει τέταρτη δόση, ενώ και η Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός, σε συνέντευξη της στον ΑΝΤ1, είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πει αρκετό καιρό, ότι το πιθανότερο είναι, ότι θα χρειάζεται το Φθινόπωρο να κάνουμε ένα αναμνηστικό, όπως κάνουμε για τη γρίπη. Οπότε νομίζω ότι αυτή είναι η λογική στην οποία πάμε».

Σε περίπτωση που κάποιος έχει κάνει ήδη την τέταρτη δόση, δεν έχει καμία σημασία, αφού όπως εξήγησε η ίδια, «νομίζω ότι το Σεπτέμβριο θα κάνουμε όλοι, όπως κάνουμε στη γρίπη». Επομένως θα χρειαστεί να εμβολιαστεί ξανά.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε, επιπλέον, πως, έχει γίνει εξ αρχής συμφωνία για δωρεάν εμβόλια και το 2023, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία, από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη. Όσο για το ποιος θα κάνει τη νέα αναμνηστική δόση του εμβολίου, είπε πως «η σύσταση είναι από τα 12 πρέπει να γίνει».

Οι ανεμβολίαστοι παραμένουν σε αναστολή μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ η Γκάγκα ανέφερε πως «είναι κάτι που συζητείται, αλλά μένει όπως έχει».

Τέλος από αύριο η μάσκα

Από αύριο η ατομική ευθύνη θα είναι το μεγάλο ζήτημα, αφού η υποχρεωτική χρήση μάσκας, καταργείται. «Είναι θέμα του καθενός το αν θα φορέσει μάσκα», ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση και είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που απελευθερώνει τα μέτρα. Το μόνο που θα δείξει για τη μάσκα, είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με πέρυσι και πρόπερσι», είπε ερωτηθείσα για το αν θα επανέλθει η μάσκα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Σαουδική Αραβία: Στην Ελλάδα πλήθος επενδυτών για 6 μεγάλα πρότζεκτ

Μακελειό στο Τέξας: 9χρονος μαθητής που επέζησε περιγράφει τις στιγμές της φρίκης

Σε έξαρση η βία μεταξύ ανηλίκων – 15χρονος στο Παλαιό Φάληρο έβγαλε μαχαίρι σε συνομηλίκους του για Instagram Challenge