Ο Alain Delon βρίσκεται πια σε ηλικία 86 ετών. Έχει ζήσει μια σπουδαία καριέρα, έβγαλε χρήμα, γνώρισε ανθρώπους, έκανε παιδιά και πλέον είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την πορεία του στη ζωή. Τα δύο εγκεφαλικά που έπαθε το 2019, του έδωσαν να καταλάβει ότι ο άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα να φεύγει όποτε το επιθυμεί εκείνος και να μην επιτρέπει στις αρρώστιες να του αφαιρέσουν την αξιοπρέπεια στο φινάλε της ζωής του.

Όπως αποκάλυψε ο γιος του, ο Alain Delon του ζήτησε να του γίνει ευθανασία, να τραβήξει δηλαδή την πρίζα, όμως εκείνος αρνήθηκε. Παρόλα αυτά, ο 86χρονος Γάλλος ηθοποιός δεν το έβαλε κάτω και φαίνεται πως έχει παρθεί η απόφαση να του χορηγηθεί ένεση ευθανασίας και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη Γαλλία και την Ελβετία, όπου διαμένει ο Alain Delon, καθώς βλέπει την υγεία του να χειροτερεύει και τον οργανισμό του να αποδυναμώνεται, επιθυμεί να μην χάσει ίχνος αξιοπρέπειας και γι΄αυτό να κάνει ευθανασία, διαδικασία που επιτρέπεται στην Ελβετία.

Όπως αναφέρει το RTL, ο Anthony Delon, ο γιος του, είναι που θα αναλάβει το βαρύ φορτίο να συντροφεύσει τον πατέρα του σε αυτή την απόφαση και πράξη, παρά την αρχική του άρνηση. Ο Alain Delon σίγουρα έχει στο μυαλό του και τον τρόπο που πέθανε η γυναίκα του Nathalie, πριν ένα χρόνο, από καρκίνο στο πάγκρεας. Η Nathalie ζητούσε επίμονα να της κάνουν ευθανασία, αλλά η Γαλλία δεν το επιτρέπει. «Η μαμά μου ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο που έζησε τη ζωή της», δήλωσε ο Antony Delon.

Ο 87χρονος πατέρας του είναι για χρόνια υπερασπιστής της διαδικασίας και γι΄αυτό το 1999 έκανε αίτηση για υπηκοότητα στην Ελβετία. «Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ηλικία και μετά, έχουμε το δικαίωμα να αφήνουν ήσυχα τον κόσμο χωρίς τη στήριξη της ιατρικής, είτε σε νοσηλεία είτε με συσκευές υποστήριξης της ζωής. Το να γερνάς, είναι φρικτό πράγμα», είχε πει παλιότερα ο Delon.

Στην Ελλάδα, είχαμε πριν 6 χρόνια μια περίπτωση τέτοια, όταν ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος αποφάσισε να πάει στο Βέλγιο για να κάνει ευθανασία, αφού είχε διαγνωστεί με ανίατης μορφής καρκίνο.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Lenny Kravitz – Jason Momoa: Ο πρώην και ο νυν της Lisa Bonet είναι κολλητάρια

Britney Spears: Τα νέα της τραγούδια, ο μανιώδης χορός και η εμμονή της με το Instagram

Johnny Depp – Amber Heard: Πλήθος διασήμων στη λίστα μαρτύρων – Μέχρι και ο Elon Musk θα καταθέσει