Πριν λίγες ημέρες η Betty White έκανε πλάκα για το φλερτ που έχει με τον Ryan Reynolds που την αποκαλούσε το μεγάλο του πάθος. Στις 17 Ιανουαρίου θα έκλεινε τα 100 χρόνια ζωής. Όμως το 2022 δεν την πρόλαβε. Σε ηλικία 99 ετών, η θρυλική Αμερικανίδα ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή, ακριβώς λίγο πριν φύγει το 2021, λες και το είχε βάλει στόχο να κλείσει τα λογιστικά της βιβλία χωρίς ούτε μία μέρα στο επόμενο έτος.

Πώς να περιγράψει κανείς με λέξεις μια πορεία 70 ετών; «Αν και επρόκειτο να γίνει 100, νόμιζα πως θα ζήσει για πάντα» είπε στο People ο ατζέντης της και φίλος της, Jeff Witjas. «Θα μου λείψει τρομερά και το ίδιο και στον υπόλοιπο κόσμο που αγαπούσε τόσο πολύ. Δε νομίζω πως η Betty φοβόταν ποτέ το θάνατο, γιατί πάντοτε ήθελε να πάει να βρει τον αγαπημένο της σύζυγο, τον Allen Ludden. Πίστευε ότι θα τον συναντήσει ξανά».

Λίγες ημέρες πριν πεθάνει, η Betty White έλεγε στο People ότι «νιώθω τόσο τυχερή που είμαι σε καλή υγεία και νιώθω τόσο καλά σε αυτή την ηλικία. Είναι απίστευτο. Ίσως επειδή ήμουν πάντοτε μια υπεροπτική αλαζόνας, να έφτασα ως εδώ. Το είχε και η μαμά μου, το πήρα απ΄αυτήν και αυτό δεν άλλαξε ποτέ. Πάντοτε βρίσκω το θετικό. Α, και αποφεύγω οτιδήποτε πράσινο. Νομίζω πως δουλεύει»

Η Betty White ξεκίνησε την καριέρα της το 1952 με το σόου Life with Elizabeth, στο οποίο ήταν παραγωγός και στην πορεία έγινε μια από τις κορυφαίες κωμικούς, με εμφανίσεις στο The Mary Tyler Moore Show τη δεκαετία του ’70 και φυσικά στο The Golden Girls στα 80s, που αποτέλεσε και το ορόσημο της καριέρας της. Από κει και μετά είχε εμφανίσεις σε σειρές όπως το Hot In Cleveland, ενώ στην καριέρα της ήταν 17 φορές υποψήφια για Emmy, κατακτώντας το βραβείο 7 φορές.

Το 2010, σε ηλικία 87 ετών παρουσίασε και το Saturday Night Live. Το 2012 παρουσίασε το κωμικό ριάλιτι του NBC με τίτλο Betty White’s Off Their Rockers.

Η Betty White γεννήθηκε το 1922 στο Oak Park του Ιλινόι, με το μεσαίο της όνομα να είναι Marion, και αποτέλεσε μοναχοπαίδι. Με τους γονείς τους – ο πατέρας της Horace ήταν πλανόδιος πωλητής και η μαμά της Tess κρατούσε το σπίτι – μετακόμισαν στο Λος Άντζελες την περίοδο του Μεγάλου Κραχ. Όνειρο της ήταν να γίνει δασοφύλακας ή συγγραφέας, όταν όμως πρωταγωνίστησε σε μια σχολική παράσταση που είχε γράψει η ίδια, ήξερε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Στα 17 της αποφάσισε να μην πάει στο κολλέγιο και έγινε κατευθείαν ηθοποιός. Στα 23 της παντρεύτηκε τον βετεράνο πιλότο Dick Barker, μετά από λίγους μήνες χώρισαν γιατί την πήγε να ζήσουν στη φάρμα του στο Οχάιο, και το 1947 παντρεύτηκε τον Lane Allen που της ζήτησε να παρατήσει τη σοουμπίζ.

Ο γάμος έληξε το 1949 και τότε, μαζί με τον dj Al Jarvis, εμφανίστηκαν μαζί σε ένα τοπικό κανάλι που της άνοιξε τον δρόμο για το sitcom του 1952. Αυτός ο ρόλος της έδωσε το πρώτο της Emmy.

Το 1961 γνώρισε στο τηλεπαιχνίδι Password τον Allen Ludden, τον άντρα με τον οποίο θα έφταναν μαζί ως το τέλος της ζωής τους. Εκείνος είχε τρία παιδιά τότε. Το 1963 παντρεύτηκαν, αλλά δεν έκαναν μαζί παιδιά. Ο Ludden πέθανε το 1981, μετά από 18 χρόνια γάμου. Σε αυτό το διάστημα η Betty White είχε γίνει σταρ της σοουμπίζ και είχε κατακτήσει άλλα 2 Emmy για το The Mary Tyler Moore Show.

Στα 99 της τα είχε δει, τα είχε κάνει όλα. Και είχε πια πάρει την απόφαση να πάει να συναντήσει τον Ludden.