Η σταρ του Χόλιγουντ Κέιτ Μπλάνσετ και ο σύζυγός της ξόδεψαν σχεδόν 3 εκατομμύρια λίρες σε δύο κορυφαία οικόπεδα σε ένα αποκλειστικό παραθαλάσσιο χωριό της Κορνουάλης, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά σήμερα η MailOnline.

Τα έγγραφα του κτηματολογίου που είδαν το MailOnline αποκαλύπτουν ότι η ηθοποιός, 54, και ο Andrew Upton, 56, αγόρασαν ένα παλιό εξοχικό σπίτι στο Mawgan Porth – με το παρατσούκλι “Hollywood-On-Sea” από τους ντόπιους λόγω της νέας δημοτικότητάς του στους διασημότητες – για 1,6 £ εκατομμύρια τον Δεκέμβριο του 2020. Ένα χρόνο αργότερα, το ζευγάρι από την Αυστραλία ξόδεψε άλλα 1,25 εκατομμύρια λίρες για ένα οικόπεδο γειτονικής γης ακριβώς από πάνω του.

Οι οικοδομικές τους εργασίες έχουν εξοργίσει τους γείτονες που κατηγόρησαν το αστέρι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον θεατρικό σύζυγό της ότι κατέστρεψαν έναν ευαίσθητο παράκτιο βιότοπο άγριας ζωής γκρεμίζοντας το «γλυκό μικρό εξοχικό» και αντικαθιστώντας το με ένα πολύ μεγαλύτερο «οικολογικό σπίτι». Ισχυρίζονται επίσης ότι αντιμετώπισαν μήνες διακοπής λόγω της βαριάς κατασκευαστικής κυκλοφορίας, των χωματουργικών εκσκαφών και των θορυβωδών κραδασμών-σφυρί τρυπάνια που χρησιμοποιούνται για να βυθίσουν τα θεμέλια του νέου ακινήτου. Ο Mawgan Porth έχει δει μια έκρηξη ενδιαφέροντος μεταξύ των A-listers και των διασημοτήτων που αναζητούν μια οπή στην Κορνουάλη.

Στους αγοραστές ακινήτων στο χωριό περιλαμβάνονται και ο Jason Momoa του Aquaman και ο πρωταγωνιστής των 50 Shades of Grey, Jamie Dornan. Ένας εκπρόσωπος του ζευγαριού είπε στη MailOnline ότι έχτιζαν ένα «βιώσιμο σπίτι αντικατάστασης», «σχεδιασμένο με ευαισθησία, βιώσιμα και σε συνεννόηση με την τοπική αρχή σχεδιασμού για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο της ανάπτυξης στα όμορφα περιβάλλοντα».

Τί στόχευε με την επιλογή της τοποθεσίας η Κέιτ Μπλάνσετ

Σύμφωνα με έναν ντόπιο, ο οποίος διευθύνει μια επιχείρηση συντήρησης για ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, η αγορά γης έγινε για να σταματήσει οποιοδήποτε μελλοντικό νέο γειτονικό κτίριο κοντά. Είπε: «Χρειαζόταν να ασφαλίσουν και τις δύο τοποθεσίες για να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα στη γραμμή. Και οι δύο ερευνήθηκαν για τον εντοπισμό και την προστασία σπάνιων και ευαίσθητων παράκτιων φυτών. Αλλά κοιτάζοντας τώρα το μέγεθος αυτού του εργοταξίου, αναρωτιέσαι πόσοι έχουν επιζήσει. «Οι άνθρωποι είναι πραγματικά αναστατωμένοι γιατί αυτό, και τα έργα πολλών εκατομμυρίων λιρών που χτίστηκαν κοντά από άλλους, έχουν αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα ενός πανέμορφου κόλπου και του μονοπατιού της νοτιοδυτικής ακτής γύρω του».

Οι επί μακρόν κάτοικοι είναι ιδιαίτερα εξοργισμένοι με την ανάπτυξη της παλιάς εξοχικής κατοικίας από την κυρία Μπλάνσετ. Η Patricia Marland, η οποία ζει στο Mawgan Porth για 50 χρόνια, είπε: «Το αρχικό εξοχικό σπίτι είχε παλιά πολλή γη γύρω του που ήταν εξαιρετική για την άγρια ​​ζωή. Τώρα φαίνεται να χτίζουν ακριβώς στην άκρη του οικοπέδου. Είναι σαν να μην έχουν αφήσει τίποτα για τα πουλιά ή τα έντομα – ούτε καν μια μέλισσα ή ένα σκουλήκι. «Οι άνθρωποι που έχουν ζήσει εδώ για λίγο έχουν παρατηρήσει ότι η μείωση της άγριας ζωής και τα μεγάλα εργοτάξια όπως τα δικά της πρέπει να είναι ένας παράγοντας».

Ο Cat Walker, κάτοικος πλήρους απασχόλησης 33 ετών, είπε: «Είναι η τεράστια κλίμακα του χώρου που χτίζουν – αυτό είναι που με αναστατώνει. Δεν περιμένω από τους ανθρώπους που μετακινούνται εδώ να διατηρούν τα πάντα ακριβώς ίδια. Αλλά τουλάχιστον κρατήστε κάποια αναλογία. «Εδώ και μήνες είχαμε όλη την αναστάτωση – τις σφυροκοπημένες γεωτρήσεις, τα φορτηγά τσιμέντου, τα βαγόνια που αφαιρούσαν τόνους κατεδαφισμένων οικοδομικών ερειπίων. Από τον κήπο μου μπορώ να δω το χωράφι του αγρότη σε όλη την κοιλάδα όπου τα πάντα ανατρέπονται. Τόσα πολλά μέρη έχουν γκρεμιστεί που το μισό από το Mawgan Porth, όπως ήξερα, βρίσκεται εκεί μέσα».

Ένας άλλος κάτοικος, που μεγάλωσε στο χωριό, είπε στη MailOnline: «Θυμάμαι τι υπήρχε στο οικόπεδο της Κέιτ Μπλάνσετ. Ήταν ένα γλυκό μικρό εξοχικό. Είμαι θυμωμένος με αυτό που συμβαίνει εκεί γιατί είμαι παθιασμένος με την καταστροφή του παράκτιου ερείκης μας. «Τα πουλιά του γκρεμού, για παράδειγμα, απλώς σπρώχνονται σε όλο και μικρότερες περιοχές για κάτι που μοιάζει με την απληστία κάποιου. «Δεν είναι μόνο η θέση της.

Όλα αυτά τα νέα σπίτια ξεπήδησαν επειδή προνομιούχοι άνθρωποι έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα χτίσουν. Οι φτωχότερες οικογένειες – τα παιδιά με τους κουβάδες και τα μπαστούνια τους που έβλεπα παντού ως παιδί – δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν εδώ διακοπές – δεν πειράζει να ζήσουν εδώ ».

Ένας άλλος ντόπιος, ο οποίος εργάζεται για πολλούς ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, είπε: «Δίνουν σε εμένα και σε άλλους δουλειά, οπότε αυτό είναι σημαντικό. «Αλλά υπάρχουν πάρα πολλά δεύτερα σπίτια τώρα. Το Mawgan Porth συζητιέται για το τοπίο του και το σερφ και οι άνθρωποι με χρήματα που βγαίνουν από την πόλη αποφασίζουν ότι θέλουν τον τρόπο ζωής. «Λοιπόν, εντάξει, αλλά αυτό διώχνει οικογένειες που έχουν τις ρίζες τους εδώ και γενιές πίσω. Το χωριό είναι γεμάτο από αυτό που θα έλεγα σερφ γιάπι με παιδιά σερφ, τα περισσότερα από τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινότητα».

Ωστόσο, ορισμένοι μόνιμοι κάτοικοι με σπίτια που έβλεπαν απευθείας τη γη της κυρίας Μπλάνσετ υποστήριξαν τα σχέδιά της. Ένας είπε: «Είναι ένα εργοτάξιο. Είναι προσωρινό. Θα περάσει. Ξεπέρασέ το.’ Ένας άλλος είπε στο MailOnline ότι οι οικοδόμοι ήταν «αρκετά προσεκτικοί – δεν ξεκινούν τη δουλειά τις περισσότερες μέρες παρά μετά τις 9 το πρωί», ενώ ένας τρίτος κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι «απλώς δημιούργησαν προβλήματα». Όταν πλησίασε η MailOnline, ένας εκπρόσωπος της κας Blanchett μας παρέπεμψε σε μια δήλωση της Watershedd Architects που είπε: «Ο Andrew Upton και η Cate Blanchett έλαβαν συγκατάθεση σχεδιασμού για μια βιώσιμη κατοικία αντικατάστασης στο Mawgan Porth. Μέτριο σε μέγεθος, έχει σχεδιαστεί με ευαισθησία, αειφορία και σε συνεννόηση με την τοπική αρχή σχεδιασμού για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ανάπτυξης στο όμορφο περιβάλλον.

«Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, μαζί με τους πελάτες μας, βρισκόμασταν σε τακτική επικοινωνία με φιλικούς και εξυπηρετικούς γείτονες για να διασφαλίσουμε ότι γνωρίζουν το κατασκευαστικό μας πρόγραμμα, ακόμη και να διακόψουμε την εργασία κατά τη διάρκεια των εορτών αιχμής για να ελαχιστοποιήσουμε τον αναμενόμενο θόρυβο και την αναστάτωση. «Ο ανάδοχός μας, η Noble Construction, είναι πάντα σε ετοιμότητα για να μιλήσει σε άτομα της τοπικής κοινότητας όπου μπορεί να έχουν ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής.»

Η Βόρεια και η Δυτική Κορνουάλη διαθέτουν μερικές από τις πιο θεαματικές παραλίες για σέρφινγκ της Ευρώπης, κορυφαίοι σεφ όπως ο Rick Stein, ο Jamie Oliver και ο Nathan Outlaw έχουν εστιατόρια κατά μήκος της ακτής, ενώ οι καθημερινές πτήσεις Heathrow προς Newquay και τα ειδικά επιθέματα ελικοπτέρων έχουν κάνει την περιοχή εύκολα προσβάσιμη σε πλούσιους αγοραστές. Το Συμβούλιο της Κορνουάλης έχει προειδοποιήσει ότι θα επιβάλει «πρόσθετο ασφάλιστρο δημοτικού φόρου» στις δεύτερες κατοικίες, υπό την προϋπόθεση ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ισοπέδωση και την αναγέννηση θα γίνει νόμος το επόμενο έτος.

Ωστόσο, στο Mawgan Porth, οι μόνιμοι κάτοικοι πιστεύουν ότι μια τέτοια πεζοπορία θα έχει μικρή διαφορά σε πλούσιους αστέρες όπως η κ. Μπλάνσετ «Έχει ρίξει το καλύτερο μέρος των 3 εκατομμυρίων λιρών για αυτό το εργοτάξιο», είπε μια στην Mail Online. «Και αυτό ήταν πριν καν ένας οικοδόμος λασπώσει τις μπότες του. «Δύσκολα θα ανησυχεί μήπως παραδώσει λίγα χρήματα ακόμα στο συμβούλιο».

Πηγή: DailyMail