Η Cate Blanchett είναι μια ηθοποιός που στο παρελθόν έχει εκφράσει την αγάπη της για την Ελλάδα, έχει κάνει διακοπές εδώ, ενώ η εταιρεία παραγωγής της αγόρασε τα δικαιώματα για τη διανομή της ταινίας «Μήλα» του Χρήστου Νίκου στις ΗΠΑ.

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες και τρομακτικές τελευταίες 6 ημέρες, η συνεισφορά της, έστω και με αναρτήσεις ενημέρωσης στο Instagram, είναι πολύτιμη.

Η Cate Blanchett προέβη το Σάββατο σε δύο αναρτήσεις με στιγμιότυπα από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Εύβοια και έκανε κάλεσμα στους παγκόσμιους ηγέτες να πάρουν άμεσα και δραστικά μέτρα για την ανατροπή της κλιματικής κρίσης.

https://www.intronews.gr/pyrkagies-kail-chains-spoudaia-kinisi-apo-ton-proin-basketbolista-tou-olybiakou

«Καταστροφή εν κινήσει. Τεράστιες πυρκαγιές πλήττουν την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου όπως την Τουρκία. Αυτές οι εικόνες τραβήχτηκαν στην Εύβοια, κοντά στην πόλη Λίμνη. Τουρίστες και ντόπιοι πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή από τη θάλασσα και πολλά σπίτια καίγονται.

Η αύξηση σε ακραία φαινόμενα (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή πυρκαγιές) είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο σε πολλά μέρη του πλανήτη. Αν οι ηγέτες ανά τον κόσμο δεν λάβουν δράση και δεν αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Πλησιάζουμε προς τον τοίχο και δεν έχουμε ενεργοποιήσει το φρένο. Υπάρχει όμως ακόμα χρόνος» έγραψε στην τελευταία της ανάρτηση.

Μάλιστα, έκανε και σχετικό story όπου γράφει ως σχόλιο «It’s not possible», μη μπορώντας κι εκείνη να πιστέψει το μέγεθος της καταστροφής.


Λίγο νωρίτερα, είχε αναρτήσει βίντεο με κατοίκους από την Εύβοια που δεν εκκενώνουν και μένουν για να παλέψουν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται.