Η Emilia Clarke αποκάλυψε ότι «ένα μέρος» από τον εγκέφαλό της λείπει μετά από δύο ανευρύσματα. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ανεύρυσμα εγκεφάλου είναι μια διόγκωση σε ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλό, που εάν σκάσει μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία και να οδηγήσει σε θάνατο.

Η ηθοποιός του «Game of Thrones» έχει «ανοιχτεί» στο παρελθόν για τη χειρουργική επέμβαση που έκανε μετά τα τρομακτικά περιστατικά, που εκτυλίχθηκαν το 2011 και το 2013, όταν γύριζε για την επιτυχημένη εκπομπή της HBO. Μιλώντας στο Sunday Morning του BBC, είπε: «Μέρος του εγκεφάλου μου δεν είναι πλέον λειτουργικό. Είναι αξιοσημείωτο ότι μπορώ να μιλάω, μερικές φορές με άρθρωση, και να ζω τη ζωή μου εντελώς φυσιολογικά χωρίς καμία απολύτως επίπτωση. Ανήκω στην πολύ μικρή μειοψηφία ανθρώπων που μπορούν να επιβιώσουν από αυτό. Μπορώ να απομνημονεύσω τα λόγια ενός ρόλου και να μην ξεχάσω ούτε μια λέξη».

Περιέγραψε τον οδυνηρό πόνο που υπέστη ως αποτέλεσμα των ανευρυσμάτων, τα οποία προκάλεσαν επαναλαμβανόμενους εμετούς, ενώ προσπαθούσε να διατηρήσει τις αισθήσεις της και τη λειτουργία του εγκεφάλου της.

Όταν ρωτήθηκε για το αν είδε μια ακτινογραφία του εγκεφάλου της, αποκάλυψε ότι ένα μέρος του λείπει. «Είναι κάτι που πάντα με κάνει να γελάω. Από τη στιγμή που οποιοδήποτε μέρος του εγκεφάλου σας δεν πάρει αίμα για ένα δευτερόλεπτο, μετά από εγκεφαλικό, έχει χαθεί. Και έτσι το αίμα βρίσκει μια διαφορετική διαδρομή για να μετακινηθεί. Έτσι έχασα μέρος του εγκεφάλου μου».

Αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία ήταν ο μεγαλύτερος πόνος που είχε νιώσει ποτέ, είναι πλέον σε θέση να ζήσει τη ζωή της και να συνεχίσει την καριέρα της στην υποκριτική.

Το 2019, η Emilia Clarke μοιράστηκε εικόνες της από το νοσοκομείο, όπως δεν την είχαμε ξαναδεί, μετά από ένα από τα ανευρύσματα, ενώ μιλούσε για την πορεία προς την ανάκαμψη. Σε μια συνέντευξη στο  CBS Sunday Morning, είχε αναφέρει: «Την πρώτη φορά ήταν δύσκολο, με τη δεύτερη δυσκολεύτηκα πολύ να παραμείνω αισιόδοξη. Το αντιμετώπισα ως κάτι καθημερινό. Πέρασα σίγουρα μια περίοδο που ένιωθα πεσμένη. Υπήρχε ένα κομμάτι του εγκεφάλου μου που πέθανε».

Η Emilia χρησιμοποίησε την προσωπική της εμπειρία για να βοηθήσει άλλους. Ξεκίνησε το SameYou, μια φιλανθρωπική εκστρατεία για ίση πρόσβαση στην υποστήριξη αποκατάστασης εγκεφαλικών τραυματισμών.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Το παράδοξο με τον Will Smith: Επικρίθηκε αλλά κέρδισε 2,2 εκατ. ακόλουθους παρά το χαστούκι στα Oscars

Elon Musk: Διακοπάρει στη Μύκονο παρά τα 44 δις που του ζητάει η Twitter

Συνελήφθη ο βαρόνος ναρκωτικών, Caro Quintero, που είδαμε στο «Narcos:Mexico» – Πώς κατέληξε στη λίστα των 10 πιο καταζητούμενων του FBI