Εβδομάδα Eurovision είναι αυτή που διανύουμε, με τον Α’ Ημιτελικό να διεξάγεται χθες στην «M&S Bank Arena» του Λίβερπουλ. Σε αυτόν συμμετείχαν 15 χώρες, εκ των οποίων οι 10 πήραν το χρυσό εισιτήριο του μεγάλου τελικού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα θα αγωνιστεί αύριο, με τον Victor Vernicos να επιχειρεί να αλλάξει το αρνητικό κλίμα αλλά και τις στοιχηματικές που τον θέλουν να μην προκρίνεται.

Αν πάντως μας έμεινε κάτι χθες από τον Α’ ημιτελικό, αυτό δεν ήταν άλλο από την εμφάνιση του Ισραήλ. Η Νόα Κιρέλ είναι ένα από τα φαβορί για νίκη στον μουσικό διαγωνισμό, αν και η Loreen (που κέρδισε το 2012) είναι η επικρατέστερη μέχρι στιγμής. Όπως και να ‘χει, η «Dua Lipa» του Ισραήλ, όπως την χαρακτηρίζουν στα διεθνή μέσα, τραγούδησε το «Unicorn» και ξεσήκωσε την Ευρώπη με τον σέξι χορό της, ανεβάζοντας επικίνδυνα τη θερμοκρασία στην σκηνή της Eurovision.

Ποια είναι η Νόα Κιρέλ

Γεννημένη στην πόλη Ra’anana, η Νόα Κιρέλ είναι μόλις 22 ετών αλλά το όνομά της φιγουράρει στην πoπ μουσική του Ισραήλ. Σε ηλικία 3 μηνών διαγνώστηκε με νεφρική αγένεση (που σημαίνει ότι έχει μόνο έναν νεφρό), με τους γονείς της να ζητούν ευλογία από έναν ραβίνο, ο οποίος τους είπε να της δώσουν το όνομα Νόα και προέβλεψε επίσης πως θα γινόταν διάσημη χορεύτρια.

Και τελικά βγήκε αληθινός. Η καριέρα της δεν περιορίζεται μόνο στην χώρα της, αλλά έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις, μετά το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Atlantic Records. Το τραγούδι μπήκε πολύ νωρίς στη ζωή της, όταν ήταν 8 χρονών. Ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού και χορού, ενώ το 2017 συμμετείχε και στο ριάλιτι σόου «The Next Star», κερδίζοντας τις εντυπώσεις. 

Μετά το ριάλιτι τραγουδιού, κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο «Drum», σε συνεργασία με τον συμπατριώτη της και ράπερ, Gil Hadad. Το τραγούδι γνώρισε άμεση επιτυχία, με την Νόα να γίνεται ένα teen idol. Το 2018 της πήρε μέρος στο Israel’s Got Talent, αυτή τη φορά όχι ως διαγωνιζόμενη αλλά ως κριτής. 

Όσο περισσότερο γνωστή γινόταν, τόσο η δημοτικότητα της ανέβαινε κι άλλο. Ο λογαριασμός της στο Instagram μετά πάνω 1,4 εκατομμύρια followers, αριθμός που σίγουρα θα αυξηθεί σημαντικά μετά τον τελικό του Σαββάτου. Η Νόα εκτός από το τραγούδι, ασχολείται και με το μόντελινγκ και για την ακρίβεια, είναι ένα περιζήτητο μοντέλο στο Ισραήλ. Έχει φυσική ομορφιά, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. 

Το 2020 κατατάχθηκε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Βέβαια, εξαιτίας του ένα νεφρού, πήρε απαλλαγή από την υποχρεωτική θητεία, ωστόσο επέλεξε να καταταγεί στο στρατό. υμπλήρωσε δύο χρόνιαστο IDF τον Φεβρουάριο, υπηρετώντας σε μια στρατιωτική μπάντα. «Δεν υπήρχε ποτέ αμφιβολία στο μυαλό μου. Ο πατέρας μου και ο παππούς μου υπηρέτησαν και οι δύο σε σημαντικούς ρόλους, και ακόμη και αν η ιατρική μου κατάσταση θα εμπόδιζε τη στράτευση, θα προσφερόμουν εθελοντικά», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο της διεθνές single, «Please Don’t Suck» και πλέον όλα τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα πάνω της, από τη συμμετοχή της στη Εurovision.