Την εποχή που μεσουρανούσαν, οι Frank Sinatra, Dean Martin, Joey Bishop και Peter Lawford, είχαν σχηματίσει μια τετράδα που άφησε εποχή. Γύρω στα 60 χρόνια μετά, μια νέα τετράδα έκανε την εμφάνιση της στο Χόλιγουντ και βάδισε με στόχο την αναγνώριση και την επιτυχία. Andrew Garfield, Robert Pattinson Eddie Redmayne και Jamie Dornan βρέθηκαν να συγκατοικούν πριν από 14 χρόνια στο Λος Άντζελες, μαζί με τον Charlie Cox (Daredevil) και μέσα απ΄όλη αυτή την πορεία, μπορεί κανείς να πει ότι πέτυχαν.

Πρώτα, ο Robert Pattinson που πήγε από το 4ο Harry Potter στο Twilight, από εκεί βυθίστηκε στα δικά του σκοτάδια, δούλεψε με τον εαυτό του, έγινε ένας καλός ηθοποιός και όχι ένα παιδάκι που χαζολογάει και προετοιμάζεται για να παραδώσει στο κοινό μια νέα εκδοχή του Batman.

Μετά, το 2015, ήταν η σειρά του Eddie Redmayne. Στην πρώτη μεγάλη ταινία της καριέρας του, ο Βρετανός βρέθηκε υποψήφιος για Όσκαρ για το ρόλο του στο Theory of Everything και έγινε περιζήτητος. Η πορεία του δεν ήταν ανάλογη από τότε, αλλά επελέγη ως Newton Scamander στο Fantastic Beasts και οδηγεί ένα μεγάλο franchise.

Ο Andrew Garfield, πιο πριν χρονικά, το 2012, έγινε ο νέος Spider-Man, 8 χρόνια μετά τον Tobby Maguire. Υποκριτικά δεν έθελξε, ενώ και οι δύο ταινίες δεν κρίθηκαν ως ιδιαίτερα καλές για το franchise. Ο χωρισμός του από την Emma Stone όμως φαίνεται να τον έστειλε σε ένα μονοπάτι φωτιάς και στάχτης, μέσα από το οποίο βγήκε ένας άλλος ηθοποιός. Το είδαμε στην ταινία του Scorcese «Silence» και, πολύ περισσότερο, στο Hacksaw Ridge του Mel Gibson.

Το 2021 ήταν η χρονιά του όμως, καθώς με έναν αντισυμβατικό ρόλο, αυτόν του δημιουργού του μιούζικαλ Rent στην ταινία Tik Tik…Boom, ο Andrew Garfield πιστοποίησε πως είναι ένας υπέροχος ηθοποιός. Με την επάνοδο του στο Spider-Man, έντυσε με πέπλο συγκίνησης και αναμνήσεων αυτή την αυξητική του πορεία και η δεύτερη υποψηφιότητα του για Oscar μετά το 2017, είναι γεγονός.

Το κοινό χαρακτηριστικό της 4αδας

Ο Jamie Dornan είναι ο λιγότερο αναγνωρισμένος από το ratpack του Λος Άντζελες. Οι 50 Αποχρώσεις Του Γκρι δεν του προσέφεραν τόσα, όσα του αφαίρεσαν, αφού το στοιχείο του σέξι υπερκάλυψε το στοιχείο του καλού ηθοποιού. Για εκείνον ήρθε λίγο πιο αργά η αναγνώριση. Το 2021, μέσα από τη σειρά The Tourist και, έτι περισσότερο, μέσα από το Belfast του Kenneth Branagh, ο Dornan διεκδίκησε μια καλύτερη θέση στο χολιγουντιανό στερέωμα, μια καλύτερη θέα από τους λόφους του Χόλιγουντ.

Όσο για τον 5ο της παρέας; Ο Charlie Cox μπορεί να έκανε τον Daredevil με τεράστια επιτυχία, ψάχνει όμως ακόμα τη δική του ολόφωτη σκηνή. Ίσως την βρει στην πορεία των ετών μέσω του MCU.

Μπορεί κανείς να διακρίνει μια ομοιότητα στο τετραμελές άτυπο ratpack; Η καταγωγή τους. Ο Pattinson και ο Redmayne είναι καθαροί Βρετανοί. Ο Garfield έχει εξ ημισείας καταγωγή από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Dornan είναι Ιρλανδός. 4 παιδιά που μεγάλωσαν στην ίδια γωνιά του χάρτη, βρέθηκαν κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, διήνυσαν αποστάσεις υπερπόντιες και βρίσκονται στο 2022 να απολαμβάνουν όσα με κόπο έχτισαν.

Οι τέσσερις τους, σε ένα διαμέρισμα, μοιράστηκαν όνειρα, απογοητεύσεις και χαρές από οντισιόν και σήμερα έχουν σχέσεις, παιδιά, κάνουν προτάσεις γάμου και αποτελούν τη νέα γενιά της βιομηχανίας που με την καλοσύνη της θα αλλάξει τον κόσμο.