Η Κριστίνα Απλγκέιτ είδε το κοινό των βραβείων να τη χειροκροτά όρθιο στο Peacock Theatre στο Λος Άντζελες.

Η Απλγκέιτ που είναι πλέον 52 χρόνων, περπάτησε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων για να απονείμει τα βραβεία Καλύτερης Ηθοποιού σε Β’ ρόλο και Καλύτερης Ηθοποιού Α’ ρόλου σε κωμική σειρά.

Κινήθηκε στην σκηνή με υποβοήθηση από μπαστούνι και με τη βοήθεια του οικοδεσπότη της βραδιάς, Άντονι Άντερσον.

Όλο το κοινό σηκώθηκε όρθιο καθώς περπατούσε προς το βάθρο, αφήνοντας την Απλγκέιτ, η οποία αποκάλυψε δημόσια ότι διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2021, εμφανώς συγκινημένη -ενώ η ίδια απάντησε με χιούμορ στη συγκινητική τους κίνηση.

«Σε ευχαριστώ πολύ! Θεέ μου! Φέρνετε σε δύσκολη θέση εμένα [και την αναπηρία μου] με το να στέκεστε όρθιοι», είπε, προκαλώντας γέλια από το κοινό.

«Σώμα όχι από Ozempic», πρόσθεσε η Απλγκέιτ, αναφερόμενη πονηρά στο δημοφιλές φάρμακο απώλειας βάρους.

«Μερικοί από εσάς μπορεί να με ξέρετε ως Κέλι Μπάντι από το Married with Children», είπε η ηθοποιός, αναφερόμενη στη συνέχεια σε μερικούς από τους δημοφιλείς τηλεοπτικούς της χαρακτήρες όλα αυτά τα χρόνια.

«Δεν χρειάζεται να χειροκροτείτε κάθε φορά που κάνω κάτι», πρόσθεσε αφού έλαβε άλλο ένα χειροκρότημα.

Στη συνέχεια, η Απλγκέιτ μίλησε αυθόρμητα στο κοινό: «Θα κλάψω περισσότερο από όσο έχω κλάψει» είπε αναφερόμενη στην πρώτη της εμφάνιση στην οθόνη σε ένα επεισόδιο του 1972 του Days of Our Lives.

Η Απλγκέιτ απένειμε το βραβείο στην Quinta Brunson του Abbott Elementary και στην Ayo Edibiri του Bear το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού Β’ ρόλου σε κωμική σειρά.

Η Απλγκέιτ εξομολογήθηκε τον Μάιο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Vanity Fair ότι δεν περιμένει να εργαστεί ξανά ως ηθοποιός μετά την τρίτη και τελευταία σεζόν του Dead to Me.

«Αυτή τη στιγμή, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να σηκώνομαι στις 5 το πρωί και να περνάω 12 με 14 ώρες σε ένα σετ. Δεν το έχω αυτό μέσα μου αυτή τη στιγμή», είπε στους Los Angeles Times τον Φεβρουάριο του 2023.