Ο YouTuber MrBeast ή κατά κόσμον Τζίμι Ντόναλντσον, έχει ανοίξει 100 πηγάδια στην Αφρική και έχει γίνει διάσημος για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο.

Στο παρελθόν έχει βοηθήσει παράλυτους σκύλους, έχει πληρώσει για ένα παιδικό νοσοκομείο και πολλά άλλα.

Στο τελευταίο βίντεο, ο MrBeast μεταφέρει το κοινό του στην Αφρική και δείχνει πως έχει βάλει σκοπό της ζωής του να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, την πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Αναλαμβάνει την πρόκληση να κατασκευάσει 100 πηγάδια σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Κατασκεύασε το πρώτο πηγάδι σε ένα χωριό της Κένυας. Το βίντεο δείχνει τον ίδιο και την ομάδα του καθώς ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Αφρικής, όπως η Κένυα, η Ζιμπάμπουε και άλλες χώρες.

Αφού τελειώσει στην Κένυα, ο YouTuber ταξιδεύει στο σχολικό σύστημα Niri. Ο MrBeast, μαζί με την ομάδα του, επισκέπτεται το ποτάμι από το οποίο οι μαθητές αντλούν σήμερα νερό.

Βλέποντας τις συνθήκες διαβίωσης, ο MrBeast αισθάνεται χαρούμενος που κατάφερε να τους φτιάξει ένα πηγάδι με καθαρό πόσιμο νερό.

Ο YouTuber επισκέφτηκε επίσης τη Ζιμπάμπουε. Εκεί κατασκεύασε μια γέφυρα για να βελτιώσει την πρόσβαση σε ένα πηγάδι.

Το επικίνδυνο ποτάμι αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για την κοινότητα και ο MrBeast βοήθησε στην κατασκευή μιας καλύτερης γέφυρας. Ακολουθεί μια επίσκεψη στο τοπικό νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο

Από τη στιγμή που ανέβηκε, το βίντεο έχει γίνει viral και έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές.

MrBeast: Αλλάζει ζωές

«Αντί να αγοράζει βίλες αλλάζει κυριολεκτικά πολλές ζωές. Χαίρομαι τόσο πολύ που υπάρχουν ακόμα καλοί άνθρωποι εκεί έξω!Συνέχισε έτσι, Τζίμι! Είσαι ο αγαπημένος μου YouTuber!», σχολίασε ένας χρήστης στα social media.

Ένας άλλος έγραψε: «Κάναμε διάσημο το σωστό άτομο. Είναι πραγματικά συγκινητικό το γεγονός ότι βοηθάει όλους αυτούς που έχουν ανάγκη».

Εν τω μεταξύ, ο MrBeast βοήθησε 2000 ακρωτηριασμένους στην Καμπότζη να περπατήσουν ξανά.

Ο YouTuber συνεργάστηκε με έναν οργανισμό που ονομάζεται Exceed Worldwide, ο οποίος βοηθάει δωρεάν ακρωτηριασμένους εδώ και 30 χρόνια.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο κανάλι Beast Philanthropy του MrBeast, έδειξε ένα συγκλονιστικό πορτρέτο ακρωτηριασμένων στην Καμπότζη, οι οποίοι, λόγω έλλειψης χρημάτων, αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην εκπαίδευση και την απασχόληση.

Ο MrBeast βοήθησε στη χρηματοδότηση προσθετικών μελών για 2000 ακρωτηριασμένους στη χώρα. Το βίντεο έδειξε συγκεκριμένα τις διαδρομές δύο γυναικών που απέκτησαν προσθετικά μέλη και τους έδωσε πρόσβαση στην εκπαίδευση και την απασχόληση.

MrBeast: Πώς βρίσκει τα χρήματα

Το πώς ο MrBeast έβγαλε τα χρήματά του είναι μια ερώτηση που συχνά απευθύνεται στην υπερβολικά γενναιόδωρη προσωπικότητά του, καθώς χαρίζει ό,τι έχει.

Ενώ ξεκίνησε ως streamer παιχνιδιών, το κανάλι του Jimmy Donaldson στο YouTube έχει συγκεντρώσει πάνω από 6 δισεκατομμύρια προβολές από τότε που ξεκίνησε το 2012 σε ηλικία 13 ετών.

Ο MrBeast έχει σήμερα πάνω από 154 εκατομμύρια συνδρομητές στον κύριο λογαριασμό του, ενώ ο MrBeast Gaming έχει πάνω από 30 εκατομμύρια. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πλουσιότερους YouTubers όλων των εποχών.

Ο MrBeast έγινε για πρώτη φορά παγκοσμίως γνωστός το 2018, όταν χάρισε 10.000 δολάρια σε έναν άστεγο.

Έκτοτε ο MrBeast έχει διακριθεί για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο καθώς μέσα από τις προκλήσεις του μοιράζει εκατομμύρια. Το 2023, ο MrBeast χάρισε ρούχα αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Πόσο πλούσιος είναι λοιπόν ο MrBeast και πώς ο MrBeast έβγαλε τα χρήματά του;

Το ερώτημα πόσα χρήματα έχει ο MrBeast εμφανίζεται καθώς οι δωρεές που κάνει είναι ολοένα και πιο γενναιόδωρες. Λαμβάνει τεράστια ποσά από χορηγούς υψηλού προφίλ που επιθυμούν να διαφημιστούν στα βίντεό του.

Τα χρήματα που έβγαλε ο MrBeast από τα πρώτα του βίντεο του επέτρεψαν να εγκαταλείψει το κολέγιο για να κάνει καριέρα στο YouTube και στη συνέχεια να δημιουργήσει αρκετά έσοδα ώστε να αρχίσει να μοιράζει χρήματα.

Αφού ο MrBeast συγκέντρωσε παγκόσμια προσοχή για τη φιλανθρωπική του δράση το 2018, η αξία του εκτοξεύτηκε τα επόμενα δύο χρόνια.

Η διαδικτυακή φιλανθρωπία του προσέλκυσε αμέσως μια σειρά από πλούσιους χορηγούς οι οποίοι δωρίζουν τεράστια ποσά στον Donaldson, με τον ίδιο να δηλώνει ότι ανακυκλώνει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρηματοδότησης σε ολοένα μεγαλύτερα έργα.