Ο MrBeast, ο πιο δημοφιλής YouTuber στον κόσμο, απάντησε αποστομωτικά στο αίτημα του Ίλον Μασκ να δημοσιεύσει το περιεχόμενό του απευθείας στο X.

«Εγώ ανέβασα, δες το ή είσαι ηλίθιος;», έγραψε ο MrBeast -του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Τζίμι Ντόναλντσον- στο X το Σάββατο.

Στη συνέχεια, ένας χρήστης απάντησε ζητώντας από τον Mr Beast να «ανεβάσει και σε αυτήν την πλατφόρμα».

Ο Μασκ, ο ιδιοκτήτης του X, συμμετείχε στη συζήτηση γράφοντας ένα ενθουσιώδες: «Ναι».

Σε απάντηση, ο MrBeast έγραψε: «Τα βίντεό μου κοστίζουν εκατομμύρια για να δημιουργηθούν και ακόμα κι αν είχαν ένα δισεκατομμύριο προβολές στο X, δεν θα χρηματοδοτούσε ούτε ένα κλάσμα του» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Παρόλα αυτά είμαι έτοιμος να δοκιμάσω πράγματα όταν η δημιουργία εσόδων είναι πραγματικά τρελή!».

Η X ξεκίνησε το πρόγραμμα κατανομής εσόδων από διαφημίσεις πέρυσι. Εκείνη την εποχή, ο Μασκ είπε πως το πρώτο σύνολο πληρωμών προς τους δημιουργούς ανήλθε συνολικά σε 5 εκατομμύρια δολάρια, με ορισμένους χρήστες να αναφέρουν υψηλές πληρωμές.

Ωστόσο, τον Αύγουστο, ο KSI, ένας YouTuber με περισσότερους από 24 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του, αποκάλυψε ότι κέρδισε μόνο 1.590$ σε ένα μήνα στο X, σύμφωνα με το Mashable.

Ο MrBeast έχει περίπου 225 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube και 25 εκατομμύρια ακόλουθους στο X.

Σε μια συνέντευξη στο Rolling Stone το 2022, ο MrBeast είπε ότι τα βίντεό του συχνά κοστίζουν περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια το καθένα για να δημιουργηθούν.

«Θα μπορούσα να κάνω φθηνότερα βίντεο», είπε. «Απλώς δεν θέλω. Θέλω να πιέσω τα όρια για να γίνουν μεγαλύτερα και μεγαλύτερα», εξήγησε.

Ωστόσο, ο Μασκ φαίνεται πρόθυμος να πάρει τον MrBeast στην πλατφόρμα του. Πέρυσι, μάλιστα υπερασπίστηκε δημοσίως τον YouTuber, όταν επικρίθηκε για τη δημιουργία «inspiration porn» με το βίντεό του «1.000 Deaf People Hear For The First Time».

Με πληροφορίες από businessinsider