Η Hersha Parady πέθανε σε ηλικία 78 ετών αφού είχε αφήσει το στίγμα της στην τηλεοπτική σειρά «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι».

Hersha Parady

Η ηθοποιός πέθανε την Τετάρτη στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, στο σπίτι του γιου της Τζόναθαν, σύμφωνα με το Hollywood Reporter. Είχε διαγνωσθεί με όγκο στον εγκέφαλο και εκείνος είχε δημιουργήσει μια σελίδα GoFundMe για να βοηθήσει με τα έξοδα.

Η Parady και ο πρώην σταρ του NFL Merlin Olsen εμφανίστηκαν ως Alice και Jonathan Garvey στο «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» στην έναρξη της τέταρτης σεζόν τον Σεπτέμβριο του 1977.

Hersha Parady

Hersha Parady: Το βιογραφικό της

Γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1945 στη Berea του Οχάιο. Σε μια συνέντευξη της το 1975 είπε ότι ήταν η μοίρα της να γίνει ηθοποιός. «Ήμουν πάντα παιδί που ζούσα στον κόσμο της προσποίησης», είπε.

«Ακόμα και όταν ήμουν πολύ μικρή, προτιμούσα να φαντάζομαι παρά να παίζω με κούκλες».

Η Hersha Parady αποφοίτησε από το γυμνάσιο Berea το 1963, έπαιξε στο Cleveland Play House και στο περιφερειακό θέατρο και ήρθε στο Λος Άντζελες, όπου πήρε τον ρόλο της Stella δίπλα στον Jon Voight σε μια παραγωγή του Streetcar Named Desire.

Η Parady έκανε το ντεμπούτο της στην οθόνη σε ένα επεισόδιο του Bearcats! και μετά εμφανίστηκε στα Mannix, The Waltons και σε έναν πιλότο για ένα spinoff του Gunsmoke που δεν έγινε τελικά σειρά. Eμφανίστηκε για 35 επεισόδια στη σειρά.

Ήταν έτοιμη να γίνει η Caroline Ingalls στο «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» πριν προσληφθεί για τον ρόλο η Karen Grassle. Μετά το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι», η Hersha Parady εμφανίστηκε στις ταινίες Raw Courage (1984) και The Break (1995) και σε σειρές όπως οι Unsolved Mysteries, Second Noah και Kenan & Kel.

Ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό John Peverall και είχε έναν γιο.

Με πληροφορίες του Hollywood Reporter