Ένας άνδρας 60 ετών από το Κουίνσλαντ πέθανε με την αρχική αιτία θανάτου να αποδίδεται στο δάγκωμα φιδιού, ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως στον οργανισμό του δεν υπήρχε δηλητήριο.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, όταν ο 60χρονος Ντόναλντ Μόρισον ήταν στο σχολείο Κουμαλά στο Κουίνσλαντ για να συναντήσει τους παλιούς του συμμαθητές.

Εκεί, ένα φίδι κουλουριάστηκε γύρω από το πόδι ενός φίλου του και ο ίδιος έσπευσε να βοηθήσει.

Κατά την προσπάθειά του να τραβήξει το ερπετό, φέρεται να δαγκώθηκε απ’ αυτό στο χέρι αλλά και στο στήθος.

Ο Ντόναλντ Μόρισον κατέρρευσε αμέσως, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του ασθενοφόρου που βρέθηκε στο σημείο, ο ίδιος υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Του έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέσω απινιδωτή, ωστόσο πέθανε επιτόπου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, τα συμπτώματά του υποδηλώνουν ότι τον δάγκωσε φίδι.

Ωστόσο, την Πέμπτη η οικογένεια του Ντόναλντ Μόρισον σε δήλωσή της ανέφερε πως δεν υπήρχε δηλητήριο φιδιού στον οργανισμό του. Τώρα πιστεύουν ότι πέθανε από άσχετη ιατρική κατάσταση.

Χαρακτηριστικά η οικογένειά του ανάφερε πως «λάβαμε προκαταρκτικά ευρήματα από το γραφείο του ιατροδικαστή που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπήρχε δηλητήριο φιδιού στον οργανισμό του Ντόνι.

Αυτό λοιπόν αποκλείει το δάγκωμα φιδιού ως παράγοντα ή αιτία θανάτου. Πιστεύεται ότι ο Ντόνι μπορεί να είχε μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση που δεν γνώριζε».

Η οικογένεια ευχαρίστησε τους ανθρώπους που έσπευσαν να τον βοηθήσουν το βράδυ του Σαββάτου.

Να σημειωθεί πως η αναπληρώτρια επίτροπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ, Κλερ Μπέρτενσοου, δήλωσε την Κυριακή ότι ο Ντόναλντ Μόρισον πιθανότατα δαγκώθηκε στο χέρι και στο στήθος.

Η ίδια συμπλήρωσε πως μερικές φορές τα φίδια δίνουν «ξηρά δήγματα (σ.σ.: δαγκώματα)» χωρίς να κάνουν έγχυση δηλητηρίου.

Την Πέμπτη εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Κουίνσλαντ δήλωσε πως ο θάνατος του Ντόναλντ Μόρισον διερευνάται.

Με πληροφορίες από Guardian