Σε μια αποκάλυψη που αφορά την μητέρα του αλλά και την προσωπική του ζωή, προχώρησε ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Μιλώντας στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix, “Arnold”, εξομολογήθηκε ότι οι γονείς του θεωρούσαν ότι είναι ομοφυλόφιλος επειδή είχε φωτογραφίες bodybuilder, που ήταν αλειμμένοι με λάδι, στον τοίχο του δωματίου του όταν ήταν έφηβος. Ο 75χρονος σταρ είπε ότι οι γονείς του ήταν αντίθετοι στα όνειρά του να γίνει bodybuilder όταν μεγάλωνε.

Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, λέγοντας ότι μεγάλωσε στη μικρή πόλη στο Thal της Αυστρίας, όταν η πορεία της ζωής του πήρε σάρκα και οστά αφού είδε τον διάσημο bodybuilder Reg Park να παίζει τον Ηρακλή σε μια σειρά ταινιών τη δεκαετία του 1960.

«Ήμουν τόσο εντυπωσιασμένος από αυτό το σώμα, που δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου», εξήγησε ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και πρόσθεσε: «Η τεστοστερόνη μου χτυπούσε, το ενδιαφέρον για τα κορίτσια χτυπούσε, όλα άρχισαν να συμβαίνουν.»

Σβαρτζενέγκερ: Πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το bodybuilder

Ο έφηβος Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ άρχισε τότε να αγοράζει αμερικανικά περιοδικά για τους μύες, τα οποία περιλάμβαναν το πρόγραμμα προπόνησης του Reg Park. Ο Reg ήταν ένας Άγγλος bodybuilder και ηθοποιός που ανακηρύχθηκε Mr Britain το 1949. Στη συνέχεια κέρδισε το Mr. Universe το 1951, το 1958 και το 1965, ενώ πρωταγωνίστησε και σε πέντε ταινίες, στις τέσσερις από τις οποίες ως Ηρακλής.

Ο Σβαρτζενέγκερ άρχισε γρήγορα να προπονείται όπως ο Βρετανός σταρ του fitness, όπως εξήγησε: «Αυτός ο τύπος είναι το είδωλό μου. Ήταν το σχέδιό μου για το πού ήθελα να πάω στη ζωή μου.» Μάλιστα, έβαλε στον τοίχο του δωματίου του πολλές αφίσες και φωτογραφίες του Reg και άλλων διάσημων body builder της εποχής, όπως ο Chet Yorton και ο Frank Zane.

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

«Η μητέρα μου φρίκαρε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σβαρτζενέγκερ

Αυτό προκάλεσε ανησυχία στη μητέρα του, η οποία σύντομα άρχισε να φοβάται ότι ο γιος της δεν έλκεται από τις γυναίκες. «Η μητέρα μου φρίκαρε. Είπε: Όλοι οι φίλοι του έχουν κορίτσια πάνω από το κρεβάτι τους. Ο γιος μου δεν έχει ούτε ένα κορίτσι εδώ πάνω. Κοιτάξτε αυτό. Είναι μόνο γυμνοί άντρες, λαδωμένοι. Πού κάναμε λάθος;» Ο Άρνολντ γέλασε αναπολώντας.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως ο εξαιρετικά αυστηρός και παραδοσιακός πατέρας του δεν εντυπωσιάστηκε επίσης από την εμμονή του γιου του με την άρση βαρών, επειδή δεν ήταν «το τυπικό πράγμα.»

Ο Σβαρτζενέγκερ θυμήθηκε: «Ο πατέρας μου έλεγε: Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη όταν προπονείσαι, τι είναι αυτό; Είσαι πολύ απορροφημένος με τον εαυτό σου… Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τους μύες σου, πήγαινε να κόψεις ξύλα.»