Η Τάμτα βρίσκεται πάνω από δύο δεκαετίες στη χώρα μας, και πήρε την ελληνική ιθαγένεια τον Δεκέμβριο του 2022. «Μετά από 23 χρόνια επιτέλους! Μεγάλη χαρά και συγκίνηση», είχε γράψει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram εκείνη την ημέρα η Τάμτα.

Η κάμερα της εκπομπής “Το Πρω1νό” συνάντησαν την τραγουδίστρια στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου αποκάλυψε -μεταξύ άλλων- ότι ψήφισε στις φετινές εκλογές. Για την πρώτη της εκλογική εμπειρία είπε: «Ψήφισα. Αισθάνθηκα μια ευθύνη αλλά ως καλός πολίτης όφειλα να το κάνω κι έτσι έπραξα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη φετινή Eurovision και στο ενδεχόμενο να τη δούμε να συμμετέχει πάλι στον διαγωνισμό. «Είμαι πάρα πολύ απασχολημένη. Κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη, αν προκύψει μια τηλεοπτική θα τη συζητήσω. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ που δεν δώσαμε το 12αρι στην Κύπρο στη φετινή Eurovision. Δεν άξιζε τους τέσσερις βαθμούς σε καμία περίπτωση. Έχουν δώσει πολύ περισσότερους βαθμούς, σε acts που πιστεύω πως δεν ήταν για 12. Συμφωνώ ότι πάντα πρέπει να δίνουμε κάτι παραπάνω στην Κύπρο απ’ ότι σε άλλους.

Το παιδί που εκπροσώπησε την Ελλάδα προφανώς δεν ήταν έτοιμο και με στεναχωρήσατε πάρα πολύ στην τηλεόραση που ήσασταν τόσο σκληροί. Επειδή έχω πάει στη Eurovision, φαντάζομαι θα συμφωνήσουν κι άλλοι καλλιτέχνες που έχουν βρεθεί εκεί, καλό είναι να στηρίζουμε τις αποστολές μας όποια κι αν είναι», είπε αρχικά η Τάμτα. Και πρόσθεσε: «Με ένα κομμάτι που θα ένιωθα απόλυτα σίγουρη, θα πήγαινα. Γιατί όχι;».