Ινδός CEO θέλει όλοι οι νέοι υπάλληλοι να δουλεύουν 18 ώρες την ημέρα. «Έτσι πρέπει τα πρώτα 4-5 χρόνια της σταδιοδρομίας τους» υποστηρίζει. 

Η προκλητική αυτή δήλωση έγινε από τον ιδρυτή της Bombay Shaving Company, Shantanu Deshpande. Πρόκειται, για πολυ-εκατομμυριούχο CEO ο οποίος ζήτησε από τους νέους εργαζόμενους να «λατρεύουν» σα θρησκεία την εργασία τους και να αποφεύγουν τη «γκρίνια».

Η ανάρτηση έγινε στο LinkedIn την Τρίτη, όπου ο Deshpande υποστήριξε ότι είναι «πολύ νωρίς» για τους νέους για να σκέφτονται τη διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στην αρχή της καριέρας τους.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν σφοδρές, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για «εκμετάλλευση» και προώθηση «τοξικής εργασιακής κουλτούρας».

Ένας άλλος χρήστης επεσήμανε ότι ο Deshpande δεν είχε επισημάνει ότι θα ανταμείβει αντίστοιχα όσους κάνουν υπερωρίες.

«Οι εταιρείες έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που [εργάζονται πολλές ώρες]. Σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πρόωρη εξουθένωση, με αποτέλεσμα άνθρωποι να θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα τους», έγραψε ο χρήστης.

Μετά την ευρεία κριτική που δέχτηκε το σχόλιό του, ο κ. Deshpande σχολίασε εκ νέου στην ανάρτησή του.

«Ωχ, τόσο μίσος για τις 18ωρες εργάσιμες ημέρες. Είναι ένα υποκατάστατο του «να τα δίνεις όλα και κάτι παραπάνω», έγραψε, υπονοώντας ότι μιλούσε μεταφορικά.

Ανέφερε επίσης ότι όσοι αναρωτιούνται για την εργασιακή κουλτούρα στην εταιρεία του είναι ευπρόσδεκτοι να μιλήσουν με τους υπαλλήλους του.