Ο Φερνάντες μοιράστηκε την εικόνα στο LinkedIn, με τη λεζάντα: «Ήταν μια αγχωτική εβδομάδα και η Βερόνικα Τζοζεφίν πρότεινε ένα μασάζ.

Αγαπώ την Ινδονησία και την κουλτούρα της AirAsia, καθώς μπορώ να κάνω μασάζ και ταυτόχρονα μια διοικητική συνάντηση».

Η Τζοζεφίν, πάλι, δεν είναι κάποια τυχαία, καθώς, σύμφωνα με το Sky News, πρόκειται για τη διευθύντρια της AirAsia στην Ινδονησία, αλλά δεν είναι σαφές με ποιον μιλούσε ο Φερνάντες στη βιντεοκλήση.

Η φωτογραφία δείχνει τον γυμνόστηθο Φερνάντες σε μια αίθουσα συσκέψεων με γυάλινα τοιχώματα, ενώ μια γυναίκα με μάσκα στο πρόσωπό της του κάνει μασάζ στον λαιμό.

AirAsia

AirAsia: Θύελλα αντιδράσεων για τη φωτογραφία με το μασάζ – «Είναι αντιεπαγγελματικό και ασεβές»

Ο ιδρυτής της AirAsia δέχθηκε επικρίσεις για τη συγκεκριμένη φωτογραφία, με πολλούς να χαρακτηρίζουν τις ενέργειές του ανάρμοστες, με αποτέλεσμα να την αφαιρέσει από το LinkedIn έπειτα από λίγες ημέρες.

«Τόσο αντιεπαγγελματικό και ασεβές» δήλωσε ένας χρήστης στο X, πρώην Twitter. «Θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα καλής εργασιακής ηθικής και κουλτούρας, όχι να επιδεικνύει το σώμα και τα προνόμιά του».

Ένας άλλος χρήστης το χαρακτήρισε «αηδιαστικό» και πως «επηρεάζει την εργασιακή ηθική».

Να σημειωθεί ότι ο Φερνάντες γεννήθηκε στη Μαλαισία και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως παιδί για να φοιτήσει στο διάσημο Epsom College.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας αγόρασε την AirAsia από την κυβέρνηση της Μαλαισίας το 2001 και τη μετέτρεψε σε έναν επιτυχημένο αερομεταφορέα χαμηλού κόστους.

Ίδρυσε, επίσης, την ομάδα Caterham Formula One και ήταν συνιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Queens Park Rangers του δυτικού Λονδίνου.