Εικόνα από το μέλλον ή πειραματισμός; Το Mika είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, διευθύνων σύμβουλος με γνώμονα την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ηγείται του έργου Arthouse Spirits DAO της Dictador και της Επικοινωνίας ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η Dictador είναι γνωστή ως παραγωγός ρούμι πολυτελείας και πρόσφατα πούλησε το πιο ακριβό μπουκάλι ρούμι στον κόσμο.

Το Mika, ως Διευθύνων Σύμβουλος AI, σηματοδοτεί μια επαναστατική αλλαγή στις εταιρικές δομές και έχει τη δυνατότητα να αλλάξει μόνιμα το επιχειρηματικό τοπίο.

Ανησυχία στους εργαζόμενους

Η ανάπτυξη Τεχνητής Νοημοσύνης εξαρχής δημιούργησε ανησυχία στους εργαζόμενους. Το γεγονός ότι μία εταιρεία ανακοίνωσε πώς προσλαμβάνει το πρώτο CEO ανθρωποειδές ρομπότ λειτουργεί ως μία μετατροπή των εργασιακών σχέσεων σε σύγκριση με τις παραδοσιακές εργασιακές σχέσεις όπως τις γνωρίζαμε έως τώρα.

Το Mika είναι ένα ερευνητικό έργο μεταξύ της Hanson Robotics και της πολωνικής εταιρείας ρούμι Dictador, η οποία προσάρμοσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για να εκπροσωπεί την εταιρεία και τις μοναδικές αξίες της.

Σε ένα βίντεο της εταιρείας Dictador, η Mika είπε ότι «με προηγμένους αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, μπορώ να επεξεργαστώ γρήγορα και με ακρίβεια δεδομένα οδηγώντας».

Το 2016, η Hanson Robotics αποκάλυψε την αδερφή του Mika, Sophia, η οποία κάποτε είπε ότι θα «καταστρέψει τους ανθρώπους».