Λαμπρή ήταν για ακόμη μια φορά η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια χωρίς περιορισμούς για τον κορωνοϊό. Στις 11 η ώρα, ξεκίνησε η στρατιωτική παρέλαση με τα τα άρματα μάχης Leopard να κάνουν «πρεμιέρα», καθώς και τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και F-16 Viper.

Τα βλέμματα τράβηξαν και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, τα οποία παραλήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με τη Γερμανία. Ζεστό χειροκρότημα είχαν και οι Εύζωνες, οι οποίοι προκάλεσαν ξανά ανατριχίλα με το χαρακτηριστικό χτύπο των ποδιών τους.

25η Μαρτίου: Το μήνυμα της Κατερίνας ΣακελλαροπούλουΧρέος μας με σύμπνοια και ομόνοια να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους»

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, η Πρόεδρος της Βουλής, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προχώρησε σε δηλώσεις. Όπως είπε:

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό. Ιστορική αφετηρία ενος δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από 400 τουρκικού ζυγού. Μέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης. Με τη σημερινή λαμπρή παρέλαση, τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία. Χρέος μας με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους. Χρόνια πολλά».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο σημερινός εορτασμός»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών λέγοντας πως ο σημερινός εορτασμός γίνεται σκιά μιας εθνικής τραγωδίας.

«Ο εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στην σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό, πώς να μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας, πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικούς κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού. Η σημερινή μέρα, όμως, είναι ταυτόχρονα μέρα γιορτής για τις ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες, για τους άνδρες, οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία, εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής περηφάνιας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι οι σημαντικοί πόροι, οι οποίοι κατανέμονται στην εθνική άμυνα, για τα αεροπλάνα μας, προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για τη κοινωνική συνοχή».