Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκε και αποτέλεσε μια στιγμή εθνικής τόνωσης σε έναν από τους δυσκολότερους μήνες της χώρας στη σύγχρονη Ιστορία της, με το δυστύχημα των Τεμπών να επισκιάζει την ανάγκη για εορτασμό.

Με τη μορφή της τιμής προς τους 57 νεκρούς που δεν είναι ανάμεσα μας, η παρέλαση του 2023 μπήκε στο χρονοντούλαπο και δίνει τη σκυτάλη στις επόμενες που θα έρθουν. Εκτός από τα παραδοσιακά της στοιχεία, η παρέλαση είχε και κάποιες μοντερνιτέ, κάποιες αστείες στιγμές, αλλά και κάποιες απόλυτα εναρμονισμένες με την καλτίλα που μας διακατέχει ως έθνος.

Τρεις είναι οι φωτογραφίες που έγιναν viral φέτος και αποτέλεσαν αντικείμενο σχολιασμού στα social media.

Η πρώτη, είναι αυτή η ομαδική (σαν) πόζα, με μερικούς ανθρώπους να φοράνε τα γυαλιά ηλίου και να μοιάζουν με διαφήμιση για κάποιο brand. Φυσικά, το μάτι πέφτει πάνω στην κοπέλα με τα ασιατικά χαρακτηριστικά που έχει στυλ μοντέλου. Η λήψη μάλιστα έγινε σε τέτοιο σημείο που όλα τα κινητά πίσω της είναι σε διαδικασία καταγραφής σαν να φωτογραφίζουν ή βιντεοσκοπούν την ίδια.

Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο βρίσκεται ακριβώς διπλα της και είναι ο πιτσιρικάς που έχει ντυθεί τσολιάς και φοράει γυαλιά ηλίου δίνοντας έναν avant guard χαρακτήρα στην επαναστατική φορεσιά. Φαντάζεστε να είναι χρονοταξιδιώτης;

παρέλαση 25η Μαρτίου 2023

Η δεύτερη viral φωτογραφία δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την ακόλουθει, όπου ανάμεσα στο πλήθος ξεχωρίστει το μουστάκι, ένα σύμβολο κι αυτό των επαναστατών του ’21.

παρέλαση

Η τρίτη viral φωτογραφία είναι αυτός ο μάχιμος σκύλος που καβάλησε το τανκ.

παρέλαση

Δείτε και μερικές ακόμα ιδιαίτερες λήψεις από την παρέλαση.

παρέλαση

* Photo credits: Sooc Photos