Μια ακτιβίστρια, η Leah Doellinger, πρόκειται βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, μετά από τις σοβαρές κατηγορίες που της έχουν προσάψει. Αυτές σχετίζονται με τις διαμαρτυρίες της για τα δικαιώματα των ζώων. Η απειλή φυλάκισης είναι μια φρικιαστική ιδέα για πολλούς, για τη Leah έχει γίνει μια συνέπεια των πράξεών της.

Από την έναρξη του αγώνα της το 2016, η ακτιβίστρια και ιδρύτρια της «Meat the Victims», αντιμετώπισε συνολικά 26 κατηγορίες, με τις τελευταίες της να περιλαμβάνουν κατηγορίες για «είσοδο ή παραμονή σε χώρο και διάπραξη κατηγοριών για αδικήματα και προσβολή, κατοχή αντικειμένων που χρησιμοποιούνται σε σχέση με παράνομη είσοδο, παραβίαση συσκευής με σκοπό την κλοπή πληροφοριών και της   γενικής υποχρέωσης βιοασφάλειας. »

Ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης, μπορεί να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη το πολύ, ενώ το ελάχιστο που θα μπορούσε να περιμένει είναι η καταδίκη και η ποινή με αναστολή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της. Η λέξη «φυλάκιση» ακούγεται τρομακτική για μια 31χρονη, αλλά η Leah, που θέλει να γίνει διατροφολόγος είναι αποφασισμένη να μην τα παρατήσει.

Μέσα από το κίνημά της, εκείνη και άλλοι ακτιβιστές στοχεύουν να αποκαλύψουν τη φρικτή μεταχείριση που υφίστανται πολλά ζώα στη βιομηχανία τροφίμων μπαίνοντας μέσα σε αγροκτήματα, διασώζοντας ζώα και μοιράζοντας πλάνα από την στιγμή. Η Leah ισχυρίζεται ότι η ανατροφή των ζώων σε φάρμες έχει κάνει με μια ευφυέστατη δουλειά, που θέλει να κρύψει και να ομαλοποιήσει τα αποτρόπαια εγκλήματα κατά των ζώων και του πανέμορφου πλανήτη μας. Έτσι, υποστηρίζει ότι «τα δικαιώματα των ζώων δεν έχουν ληφθεί ποτέ στα σοβαρά».

Η Leah από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, που από μικρή πάλευε για τα δικαιώματα των ζώων, οργάνωσε την πρώτη δράση Meat the Victims. Σε αυτήν 68 ακτιβιστές κλείστηκαν σε ένα συγκεκριμένο κτηνοτροφείο για εννέα ώρες, που είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας, ενώ διέρρευσε πληροφορίες σχετικά με την διατροφή των ζώων.

«Νομίζω ότι η πλειοψηφία ξεχνά ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε ζώα. Τα μη ανθρώπινα ζώα αισθάνονται πόνο, αγάπη και χαρά και όμως τα αναγκάζουμε να υπάρξουν μόνο και μόνο για να υποφέρουν και να δολοφονηθούν βάναυσα. Τα εκμεταλλευόμαστε για ψυχαγωγία και κέρδος. Σκίζουμε τα μαλλιά τους από τα κορμιά τους και παίρνουμε το δέρμα από μοσχάρια για ρούχα και αξεσουάρ, ενώ τα βασανίζουμε σε εργαστήρια» είπε σε μια από τι δηλώσεις της.