Σε 10 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Tory Lanez, μετά από απόφαση του δικαστηρίου του Λος Άντζελες, για τον πυροβολισμό της Megan Thee Stallion. Ο ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Daystar Peterson, καταδικάστηκε για τρία κακουργήματα. 

Για επίθεση με ημιαυτόματο όπλο, κατοχή ενός οπλισμένου όπλου, το οποίο βρισκόταν στο όχημά του και για πυροβολισμό. Ο Tory Lanez, σύμφωνα με την κατάθεση της Megan Thee Stallion, την πυροβόλησε το καλοκαίρι του 2020 με ένα πιστόλι στο πίσω μέρος των ποδιών της και της φώναξε να χορέψει, καθώς έφευγε με ένα όχημα.  

Η ίδια χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση, για να αφαιρεθούν θραύσματα της σφαίρας από τα πόδια της.  Ο Tory Lanez και η  Megan Thee Stallion έφευγε από ένα πάρτι στο σπίτι της Kylie Jenner στο Hollywood Hills.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως η σταρ ήταν τυχερή τη νύχτα του πυροβολισμού. «Αυτή ήταν μια αποτρόπαια πράξη βίας ενάντια σε μία ανυπεράσπιστη γυναίκα και μια πολυετής εκστρατεία παρενόχλησης» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η Megan στάθηκε τυχερή εκείνο το βράδυ, αλλά η τύχη της δεν πρέπει να αναιρεί την ενοχή του Tory Lanez… η τύχη της δεν είναι η τύχη του. Ξέρετε τι δεν έκανε η Megan; Δεν πυροβόλησε κανέναν. Δεν ξεκίνησε εκστρατεία παραπληροφόρησης».

H Megan Thee Stallion, κατέθεσε αυτοπροσώπως κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία κράτησε σχεδόν δύο χρόνια.

Tory Lanez

Το 2022, μιλώντας στην εκπομπή «CBS Mornings», η ράπερ αναφέρθηκε στον πυροβολισμό της εξηγώντας πως υπήρξε μια διαφωνία στην παρέα που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο. «Την συγκεκριμένη στιγμή, ο καυγάς δεν είχε καν να κάνει με εμένα, αλλά με τα δύο άτομα στο πίσω κάθισμα».

Η Megan Thee Stallion είπε πως δεν ύψωσε ποτέ τη φωνή της σε κανέναν κατά τη διάρκεια του καυγά, ωστόσο από τη στιγμή που εκείνη βγήκε έξω η κατάσταση έγινε ακόμα πιο έκρυθμη.

«Το μόνο που άκουγα ήταν αυτόν τον άντρα να μου λέει ουρλιάζοντας ‘χόρεψε σκύλα’ και μετά άρχισε να πυροβολεί. Εγώ ήμουν τρομοκρατημένη γιατί πυροβόλησε δύο φορές. Είχα φοβηθεί πάρα πολύ, δεν ήθελα καν να κινηθώ ούτε να προσπαθήσω να ξεφύγω. Δεν ήξερα ότι δεν θα με πυροβολήσει κανονικά ή θα με σκοτώσει…ήμουν τρομοκρατημένη γιατί δεν με είχαν πυροβολήσει ποτέ ξανά».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, ο Tory Lanez της πρόσφερε 1 εκατ. δολάρια μετά τον πυροβολισμό, για να μη μιλήσει στην αστυνομία.