Τα επιδημιολογία στοιχεία στην χώρα μας συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία, με το σενάριο για τρίτη δόση του εμβολίου να γίνεται όλο και πιο επικρατέστερο. Μάλιστα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, ανέφερε πως η χορήγησή της είναι απαραίτητη. Για την ακρίβεια, οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερη συγκριτικά με εκείνον που έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις.

https://www.intronews.gr/listeia-me-kalasnikof-sto-kentro-tis-athinas-i-astynomia-anazita-tous-dyo-drastes

«Νομίζω πως πρέπει να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση πριν μας προλάβουν τα γεγονότα», απάντησε συγκεκριμένα στην ερώτηση για το αν πρέπει να γίνει η χορήγηση τρίτης δόσης.

Επιπλέον, τόνισε πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε από ‘δω και στο εξής με τον ιό, κάτι που ισχύει για όλους τους τομείς, όπως κι αυτούς της οικονομίας και της εκπαίδευσης.

https://www.intronews.gr/5183-2-elena-polychronopoulou-xespase-meta-tin-profylakisi-tis-gia-ta-78-kila-kokainis-afto-itan-to-stoicheio-poun-tin-ekapse

«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι. Βέβαια και αν εμβολιαστούμε , πάλι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε οπότε δεν ξεμπερδεύουμε άμεσα με τον ιό», επεσήμανε. Σύμφωνα με τον Τσακρή, «οδοδείκτη» για την χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελέσει το Ισραήλ όπου ήδη 3 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν την αναμνηστική δόση.