Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της συμφωνίας με τη Γαλλία, που πήρε 191 ψήφους στο κοινοβούλιο και μετά την αποπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, η οποία συνοδεύτηκε με την ηγετική στάση του κ. Δένδια, η ΝΔ βλέπει σε δημοσκόπηση της Marc τους καρπούς των ενεργειών της.

Διψήφιο προβάδισμα σε εκτίμηση και πρόθεση ψήφου, διψήφιο προβάδισμα στο ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός και θετικές εντυπώσεις από την στάση της κυβέρνησης στο θέμα Μπογδάνου, στη συμφωνία με τη Γαλλία και στα μέτρα για τους εμβολιασμένους δείχνουν τα γκάλοπ που έκανε η Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να εξηγεί τα δημογραφικά στοιχεία της έρευνας, δηλαδή το μέγεθος του δείγματος, το ηλικιακό φάσμα, τα ποσοστά των φύλων και τον τρόπο δειγματοληψίας.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα και αυτοδυναμία με 41% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ελληνική Λύση με 5,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 8%.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνόν κόμμα βρίσκεται στο 34,8% και η αντιπολίτευση στο 22%, με τα ποσοστά στα υπόλοιπα κόμματα να διανέμονται ως εξής: ΚΙΝΑΛ 6,3%, ΚΚΕ 5,6%, Ελληνική Λύση 4,4%, ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Ως προς τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει χωρίς αντίπαλο και με παντοδυναμία, αφού το ποσοστό του ξεπερνά το 50% (50,4%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται δεύτερος με 28,4% και το υπόλοιπο ποσοστό διανέμεται σε άλλους πολιτικούς ηγέτες.

Η στάση του κοινού για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας ήταν αναφανδόν υπέρ της συμφωνίας και κατά της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ να την καταψηφίσει.

Το 75,2% τη θεωρεί θετική και μάλλον θετική, έναντι 19,6% που την κρίνει αρνητική και μάλλον αρνητική. Πιο συγκεκριμένα, το 91% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμη και το 59,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 42,7% του ΚΚΕ κρίνουν τη συμφωνία ως θετική. Με πιο απλά λόγια, τα 3/5 των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Marc, εκφράζουν αντίθεση με το κόμμα τους.

Συλλήβδην είναι η αποδοκιμασία προς τον Αλέξη Τσίπρα για την τοποθέτησή του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη συμφωνία. Το 64,2% επίσης κρίνει ως λάθος την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία.

Στο ζήτημα της διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, το 76,8% του δείγματος την κρίνει ως απόλυτα σωστή κι ένα 11,5% ως λανθασμένη.

Για τα προνόμια προς εμβολιασμένους και τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, το 62% των ερωτηθέντων κρίνει ως σωστή την κυβερνητική κατεύθυνση και ένα 34,1% ως λανθασμένη.

Τέλος, η αξιολόγηση της κυβέρνησης βρίσκεται στο θετικό για το 49,5% του δείγματος και στο αρνητικό για το 49,8%.