Μπορεί να το έχουμε ρίξει στις Golden Visa και στο Live Your Myth In Greece, αλλά αν αφήσεις στην άκρη τον τουρισμό, που κι αυτός έχει πάρει άλλες διαστάσεις, πιο «ξεζουμιστικές», αλλά δεν χάνουμε ευκαιρία ως χώρα να παίρνουμε αρνητικές πρωτιές. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, εκτός από την μέτρια προς κακή ποιότητα ατμόσφαιρας που διαθέτουν, έχουν και ένα από τα πιο μέτρια δίκτυα δεδομένων στην Ευρώπη. Αποτέλεσμα αυτού να παίρνουν τις πρώτες δύο θέσεις πανευρωπαϊκά σε έρευνα για τις χειρότερες πόλεις για απομακρυσμένη εργασία, δηλαδή ψηφιακούς νομάδες.

Δεν περνάμε ούτε κάτι άκυρες ρουμάνικες πόλεις ή σέρβικες. Αυτό είναι το πόρισμα από το δημοσίευμα της Daily Mail που αναδεικνύει την έρευνα της Brothers UK. Οκ, δεν έχουμε και σε μεγάλη υπόληψη τις βρετανικές έρευνες, αλλά εδώ δε μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι το wifi μας, κριτήριο που έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο, είναι από τα λιγότερο επιθυμητά στην Ευρώπη σε επίπεδο μεγάλων πόλεων και αναρωτιόμαστε αν οι βασικοί πάροχοι αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους.

Για να βγουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 2 χειρότερες πόλεις για ψηφιακούς νομάδες, αλλά και η Πάτρα στην 4η θέση, τα κριτήρια που προσμετρήθηκαν, ήταν η ταχύτητα του wifi, το κόστος των διαμερισμάτων μαζί με το ηλεκτρικό ρεύμα, η αίσθηση ασφάλειας και το γενικότερο κόστος ζωής.

Το άριστα σε αυτή την μέτρηση ήταν το 100 και δεν το πήρε κάποια πόλη. Η υψηλότερη βαθμολογία δόθηκε στην πόλη του Λουξεμβούργου με 68,04 μονάδες, ακολούθησε το Όλομουτς στην Τσεχία με 64,27 και 3ο το Ρότερνταμ με συνολικό σκορ 63,88.

Το Άαλμποργκ στη Δανία (τέταρτο, 63,84), το Ρέικιαβικ (πέμπτο, 63,72), η ολλανδική Ουτρέχτη (έκτη με 63,61), το δανικό Άαρχους (έβδομο, 63,56), το ολλανδικό Αϊντχόφεν, το τσέχικο Πλζεν (από κοινού στην όγδοη θέση, 63,53) και η ρουμάνικη Οραντέα (δέκατη με 63,44) συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Η Αθήνα ως χειρότερη όλων, ξεπερνάει μετά βίας το 50/100 (50,34), το ίδιο και η Θεσσαλονίκη με 50,87, για να έρθει το Βελιγράδι και να ανακόψει το 3/3 για την Ελλάδα, με την Πάτρα ως 4η να έχει βαθμολογία 52,33. Για να μη λέμε πάντως μόνο για Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η Κύπρος έχει κι αυτή δυο πόλεις με χαμηλή βαθμολογία, αλλά και η Γαλλία, με το Παρίσι να ξαφνιάζει που βρίσκεται στη λίστα.

Γελάνε με το wifi μας: Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις χειρότερες πόλεις της Ευρώπης για ψηφιακούς νομάδες

Ποιες πόλεις είναι καλύτερες από την Αθήνα

Οι 10 καλύτερες πόλεις

Πόλη του Λουξεμβούργου, Λουξεμβούργο
Όλομουτς, Τσεχική Δημοκρατία
Ρότερνταμ, Κάτω Χώρες
Άαλμποργκ, Δανία
Ρέικιαβικ, Ισλανδία
Ουτρέχτη, Ολλανδία
Άαρχους, Δανία
Αϊντχόφεν, Ολλανδία και Πλζεν, Τσεχία (ισοβαθμία)
Οραντέα, Ρουμανία

Οι 10 χειρότερες πόλεις

Αθήνα, Ελλάδα
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Βελιγράδι, Σερβία
Πάτρα, Ελλάδα
Λεμεσός, Κύπρος
Νόβι Σαντ, Σερβία
Λάρνακα, Κύπρος
Σεράγεβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Παρίσι, Γαλλία
Λιόν, Γαλλία