Σοκάρει το διπλό έγκλημα που έγινε το πρωί στο χωριό Λεκάνη Καβάλας, όπου 56χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε την 31χρονη γυναίκα του και το μικρό παιδί τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δολοφόνος και αυτόχειρας ζούσε σε διάσταση με τη σύντροφό του και τον τελευταίο καιρό υπήρχαν προστριβές για την επιμέλεια του παιδιού τους, ηλικίας περίπου 10 μηνών. Αυτό που φαίνεται να εξόργισε τον 56χρονο ήταν ότι η νεαρή σύντροφός του, την οποία ζήλευε, θα τον εγκατέλειπε, μαζί με το παιδί τους.

Η 31χρονη είχε έρθει πριν από περίπου έξι χρόνια στο χωριό, τόπο καταγωγής της μητέρας της και τόπο κατοικίας των παππούδων της, από τη Γερμανία όπου μεγάλωσε, προκειμένου να συμμετάσχει σε έρευνες.

Εκεί γνώρισε τον 56χρονο κτηνοτρόφο, με τον οποίο ήταν μαζί τα τελευταία χρόνια και απέκτησαν μαζί ένα παιδί, πριν από μερικούς μήνες. Το ζευγάρι δεν είχε παντρευτεί, το παιδί όμως το είχε αναγνωρίσει ο 56χρονος.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί στα δικαστήρια για την επιμέλεια του παιδιού, την οποία κέρδισε η 31χρονη μητέρα του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι είχε έντονες διαφωνίες τον τελευταίο καιρό, καθώς το θύμα δεν άντεχε άλλο τη ζωή στο χωριό, το οποίο ήταν και το τελευταίο χωριό στον ορεινό όγκο της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το kavalanews.gr, σήμερα το πρωί ο κτηνοτρόφος φέρεται να πρότεινε στη νεαρή να πάνε μαζί βόλτα στο βουνό. Η 31χρονη, η οποία φοβόταν πολύ, είχε ζητήσει από μια γειτόνισσά της να την καλεί κάθε μισή ώρα. Σύμφωνα επίσης με το kavalanews.gr, κατά τη διάρκεια της βόλτας στο βουνό ήταν που ο 56χρονος κτηνοτρόφος δολοφόνησε τη σύντροφό του και το παιδί τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Καβάλας proininews, η 31χρονη ήθελε να πάει με το παιδί στη Γερμανία για να τακτοποιήσει οικογενειακές υποθέσεις, καθώς πρόσφατα είχε πεθάνει ο πατέρας της.