Βλέπεις τις εικόνες και πονάς. Σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να είσαι εσύ εκεί, να κινδυνεύει το δικό σου σπίτι, να αναπνέεις εσύ αυτόν τον καρκινογόνο αέρα. Η πυρκαγιά στον Έβρο εξακολουθεί να καίει χωριά, σπίτια, δάση, ζώα και να διαλύει έναν πνεύμονα πράσινου και τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας.

Εκτός από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που περικυκλώθηκε από φλόγες, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν επειγόντως στην Καβάλα οι ασθενείς και όσοι βρίσκονταν εκεί, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στην χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Οι εικόνες που έρχονται από τις δασικές εκτάσεις, από τη Δαδιά, τον Άβαντα, τον Σώστη στη Ροδόπη, την Αισύμη και τη Νίψα, είναι σοκαριστικές. Σφίγγεται η καρδιά σου και δένεται κόμπος το στομάχι σου βλέποντας τεράστιες δασικές εκτάσεις να έχουν…καρβουνιάσει, δέντρα να βγάζουν από μέσα τους πύρινες γλώσσες και πύρινους γίγαντες από φωτιά και καπνό να υψώνουν τείχος περιμετρικά.

Και η Πυροσβεστική, όσοι επιχειρούν εκεί, να τα βάζουν με όλες τους τις δυνάμεις με την πυρκαγιά και η πυρκαγιά να μην χάνει ούτε λίγη από τη δύναμή της.

* Φωτογραφίες: Βασίλης Βερβερίδης/Motion Team/Eurokinissi