Τον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο άνδρας, που παρίστανε τον αστυνομικό στη Καβάλα και με την απειλή ψεύτικου όπλου βίαζε γυναίκες, αποκαλύπτει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την προανάκριση που διενεργήθηκε.

Ο φερόμενος ως δράστης, κάτοικος Ξάνθης, συναντούσε γυναίκες σε διαμερίσματα airbnb, με τις οποίες έκλεινε ραντεβού μέσω ιστοτόπων γνωριμιών προκειμένου έρθουν σε σεξουαλική επαφή. Προσποιούμενος τον Αστυνομικό τις απειλούσε με ψεύτικο πιστόλι και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, τις ανάγκαζε σε συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις παρά την θέλησή τους. Μάλιστα, κατά την αποχώρησή του, τους αφαιρούσε χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Το πρώτο περιστατικό, στις 2 Νοεμβρίου, αφορά γυναίκα από τη Βουλγαρία, καθώς περίπου στις 22:00, ανάγκασε την 34χρονη σε σε συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις, ενώ με απειλή βίας αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ.

Το δεύτερο στις 20 Νοεμβρίου, περίπου στις 19:30, έλαβε χώρα επίσης στην Καβάλα, όταν με την ίδια μέθοδο ανάγκασε σε ασελγείς πράξεις μια 34χρονη υπήκοο Αλβανίας, από την οποία στο τέλος αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, τα μεσάνυχτα, ο ίδιος άνδρας προσποιήθηκε και πάλι τον αστυνομικό στην υπήκοο Βουλγαρίας που είχε βιάσει την πρώτη φορά, ωστόσο αυτή τον αναγνώρισε και κάλεσε την αστυνομία, με τον κατηγορούμενο να τραπεί σε φυγή, πριν τελικά συλληφθεί.